Skjermbilde 2021 09 10 kl 12 49 55

Fulltegnet! 6-dagers terapeutkurs i Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre Oppstart - Oppstart 20. mars 2023

Bergen

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi tilbyr nå en fire + to dagers opplæring i Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre og kompetanse til å holde todagers foreldrekurs. Kurset erstatter vårt tidligere EFST fire dagers kurs og har oppstart våren 2023.

Booking

Denne utdanningen er nå fulltegnet. Ventelisten er dessverre også fulltegnet.

Kurset passer for psykologer, leger og terapeuter som jobber med barn, familier og foreldreveiledning.
Kurset er veldig populært og fylles raskt opp, så deltakerne må være tidlig ute skal de sikre seg plass.

6-dagers kurs i EFST
Utdanningen av EFST-terapeuter er praktisk rettet og opplevelsesbasert, som innebærer at terapeutene lærer konkrete ferdigheter i hvordan de skal veilede eller holde kurs for foreldre. Terapeutene får kompetanse og materiale til selv å holde to-dagers foreldrekurs. På kurs og i veiledning lærer foreldre 3 konkrete ferdigheter for å forstå og håndtere barns vanskelige eller utfordrende følelser og atferd. Ferdighetene terapeutene lærer er å validere følelser, reparere relasjonelle vansker og sette gode grenser. I tillegg lærer de å forstå hvordan foreldres egne følelser kan komme i veien når de skal hjelpe barnet eller forelderen med sine følelser. Terapeuten vil få trene på situasjoner som blir vanskelige for forelderen eller for barnet, der terapeuten hjelper foreldrene med å finne ut hva akkurat deres barn trenger i de situasjonene som blir vanskelig, og hva foreldre da kan si eller gjøre.

1. samling (4 dager)
I ferdighetstreningen tar kandidatene utgangspunkt i eget personlig materiale samt eget terapeutmateriale. Alle må prøve seg både i terapistolen, i terapeutstolen, og som observatør. Dette er essensielt for å lære EFST, og øvelsene er det unike ved EFST-utdanningen. Det legges opp til et empatisk og omsorgsfullt gruppemiljø.

2. samling ( 2 dager)
På 2. samling blir det undervisning, diskusjon og øvelser på empati og rundt det å fasilitere emosjonell aktivering og høyere grad av opplevelse, samt diskusjon og undervisning om mer dyptgående tekniske ferdigheter. Det vises filmer av foreldreveiledning som illustrerer fasilitering av emosjonell aktivering og opplevelse og tekniske ferdigheter. Samlingen inneholder også praktiske øvelser på stolarbeid – hvor kandidatene får jobbe med det stolarbeidet de strever mest med å få til som terapeut/veileder.

Etter fullført utdanning skal kandidatene kunne gi individuell foreldreveiledning og holde 2-dagers foreldrekurs i emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre. Kurset går over to samlinger.

Mer informasjon om kurset finner du her.

Kurset er godkjent av Norsk Psykologforening som 42 timer vedlikeholdsaktivitet for spesialister.

Praktisk informasjon

Datoer:
1. samling: 20.03.23 - 23.03.23
2. samling: 01.06.23 - 02.06.23

Klokkeslett: Alle dager kl. 09.00 til kl. 16.00.
Pris: 22 750,- + Administrasjonsgebyr NOK 59,-
Sted/by: Bergen
Adresse: Nøstegaten 58, 5011 Bergen

Forelesere:

1. samling: Bente Austbø & Hanna Aardal
2. samling: Anne Hilde Vassbø Hagen & Hanna Aardal

Frister og avmelding
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte. Påmelding er bindende.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:

Avmelding 12-6 mnd. før kursstart: Hele kursavgiften blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Faktura
Når du melder deg på må du ha klar en fakturaadresse. Faktura blir sendt kort tid etter påmelding. Dersom du ønsker å dele fakturaen opp pr samling, skriv dette i kommentarfeltet. Det påløper et fakturagebyr på 59,- per faktura.

Fravær
Fraværsgrensen på denne videreutdanningen er 20%, er du borte mer en totalt 20% vil du ikke få videreutdanningen godkjent.
Det er kun fravær med sykemelding som aksepteres som gyldig fravær. Ved ugyldig fravær, det vil si fravær uten sykemelding, vil kursdeltakeren måtte betale for de dagene fraværet gjelder.
Ved gyldig fravær, vil vi være behjelpelig med å finne en ny samling hvor kursdeltakeren kan ta igjen temaet de mangler for å få utdanningen godkjent, dersom fraværet overstiger 20%. Ved ugyldig fravær vil det komme en kostnad dersom kursdeltakeren ønsker å ta en samling/tema på nytt.

Korona og smittevern
I denne utfordrende tiden forsøker Norsk institutt for emosjonsfokusert terapi (NIEFT) etter beste evne å ivareta terapeutenes interesser i videreutdanningen, gjennom å fortsatt tilby kurs både fysisk og digitalt ved behov. Fra 2022 er planen at alle våre videreutdanninger skal bli gjennomført med fysisk oppmøte, men det vurderes fortløpende ut fra den aktuelle smittesituasjonen og føringer fra myndighetene om videre kursvirksomhet skal gjennomføres fysisk eller på digital plattform.

Hvis det settes inn nye restriksjoner fra myndighetene som gjør at vi ikke klarer å gjennomføre samlingen fysisk, vil hele samlingen foregå online via Zoom. Dersom kurs må holdes digitalt vil det ikke bli gitt reduksjon i pris. Dette er fordi vi har omtrent de samme kostnadene for gjennomføring av kurs, slik den uforutsigbare situasjonen er pr i dag.

Hvis du ikke kan delta på samlingen grunnet sykdom så trenger vi å få tilsendt en sykemelding fra deg, slik at du kan få ta samlingen opp igjen kostnadsfritt på et senere tidspunkt. Har arbeidsplassen din restriksjoner som gjør at du ikke får delta på fysisk samling, da trenger vi en erklæring på dette, hvis du skal få ta samlingen opp igjen kostnadsfritt på et senere tidspunkt.

Har du fått påvist Covid 19 under eller rett etter samling, må du ta kontakt med kursavdelingen så raskt som mulig, slik at vi kan få informert de andre deltakerne på utdannelsen.
Er du blitt satt i karantene grunnet covid 19, så tar du direkte kontakt med oss så snart som mulig – kurs@ipr.no.

Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til : kurs@ipr.no

Mer informasjon om kurset finner du her.


Påmelding her.

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

"Endelig opplevde jeg kontakt med egen sårbarhet, noe jeg har slitt med å få til, og så får jeg slik kontakt foran 36 ukjente mennesker - det var grensesprengende for meg som både far, kjæreste og psykolog. Takk for en fantastisk mulighet dere ga meg".

"Et super intenst teoretisk og praksisnært kursus, hvor du som kursist både bliver trænet i de konkrete færdigheder til brug til afholdelse af forældrevejledningskurser, samtidig med at du arbejder med eget personligt stof i forældrerollen og træner som terapeut. Et meget meningsfuldt og udbytterigt kursus med de mest empatiske, fagligt sprudlende og givende undervisere/med-mennesker. Af hjertet takJeg kommer snart tilbage".

"Jeg synes kursholdere formidler på en måte som vitner om svært høy faglighet og forståelse av det som formidles. Engasjement og ydmykhet".

"Veldig fornøyd med kurset! Så klinisk relevant. Strålende kursholdere som deler fra eget liv. Kan ikke gi det god nok tilbakemelding".

"Dette kurset skulle jeg gjerne gått på mange ganger, fordi det er så mye godt å hente herfra - faglig og personlig".