EFST barnehageansatte Bente og Marit A nettside Bilde til kurs siden ipr no copy 3

Følelser i barnehagen – EFST for barnehageansatte - 19. oktober 2023

Online

Jobber du i barnehage? Da er du med på å gi de små barna gode forutsetninger for å lykkes videre i livet, ved å støtte dem i sosial samhandling, tilby kos og trøst, legge til rette for mestring gjennom lek og utforskning, og gi dem gode erfaringer sammen med andre.

Booking

Barnehagehverdagen er nok ikke bare idyll. Det kan være vondt og vanskelig å håndtere når småtassene, og kanskje også foreldrene er utrygge i overleveringsfasen. Noen barn vil bare leke, utforske og ha det gøy, fremfor å høre etter. Konflikter og uenighet mellom barna skjer, og urettferdighet, sjalusi, misunnelse, tristhet og vond skam- og skyldfølelse er følelser som kan oppstå. Så hvordan møter man hylende sinte unger, barn som sutrer eller barn som føler seg urettferdig behandlet på en god og trygg måte? Hvordan styrker man utrygge, sjenerte og engstelige barn? Hvordan ivaretar man bekymrete eller misfornøyde foreldre? Og hva med den ansatte sine følelser i slike situasjoner?

På dette 3-timers kurset lærer du en teknikk som hjelper deg i alle utfordringer med sterke følelser hos både barn og voksne.

Empatisk validering er en samtaleferdighet hentet fra emosjonsfokusert ferdighetstrening, som går ut på å gyldiggjøre den andres følelser. Gjort på riktig måte, har validering en svært god effekt på barnas følelser, evne til å ta perspektiv, atferd og problemløsning. Metoden er evidensbasert og forsket på også i Norge.

I tillegg vil du lære noe om hva følelser er, hvorfor de er viktige, hvilke følelsesmessige behov som er knyttet til de ulike grunnfølelsene og hvordan enkelte følelser dekker over andre følelser og sendes ut som feilsignaler til omgivelsene. Med denne kunnskapen blir det lettere å hjelpe barna med deres følelser. Validering kan også brukes i vanskelige samtaler med foreldrene.

Bente Austbø er psykologspesialist på barn og unge og har lang erfaring og bred kompetanse innen emosjonsfokusert foreldreveiledning og familieterapi. Hun arbeider mye med kommunikasjon og forståelse mellom foreldre og barn, vanskelige følelser og veiledning av voksne som har ansvar for barn som har opplevd omsorgssvikt, traumer eller seksuelle overgrep. Hun har tidligere vært fast spaltist i VG’s Familieklubben. Hun er en erfaren terapeut, veileder, foredragsholder og konferansier. Bente har også videreutdanning i Emosjonsfokusert terapi, både individualterapi, parterapi og er NIEFT-godkjent veileder. Hun er en av forfatterne bak boken «Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre – en lærebok for terapeuter og veiledere».

Marit Albertsen som jobber ved Institutt for psykologisk rådgivning (IPR), er både fysioterapeut og psykoterapeut, noe som gir henne en særegen kompetanse om sammenhengen mellom kropp og sinn. En sammenheng hun nå forsker på gjennom sitt doktorgrads arbeid. Hun har over 20 års erfaring fra behandling av spiseforstyrrelser og andre psykiske- og sammensattelidelser. Hun er sertifisert EFST-veileder og en erfaren kurs- og foredragsholder. Marit er kjent for den varmen hun møter andre med.

Praktisk informasjon

Dato: 19. oktober 2023
Tidspunkt: kl. 17:00-20:00
Pris: 790,- per person
Sted: Online via Zoom
Foredragsholder:
Bente Austbø og Marit N. Albertsen


Påmelding her.

Lenke til møterommet i Zoom sendes ut én time før kursstart.

Deltakerne er selv ansvarlig for å sjekke at kamera, lyd og bilde fungerer i forkant av webinarene. Logg derfor på i god tid før webinaret starter. Du kan sjekke at kamera og lyd virker når du oppholder deg i venterommet før webinaret starter.
Det er ikke alle arbeidsplasser som støtter Zoom. Deltar du på webinaret på din arbeidsplass må du derfor selv sjekke om dere har tilgang til Zoom.

Opptak
Det vil bli gjort opptak av webinaret, som vil bli sendt til alle som er påmeldt. Dette opptaket er tilgjengelig i én uke etter webinaret.
Det betyr at du fortsatt kan melde deg på og se opptaket hvis du ikke er tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet.

Faktura

Ønsker du å betale med faktura? Det kan vi ordne.
Send e-post til kurs@ipr.no, så hjelper vi deg.Tilbakemeldinger fra tidligere webinar:

“Praksisnært og gjenkjennelig. God balanse mellom input og refleksjoner. Nyttig og forståelig og klart til å ta i bruk umiddelbart”

“Å lære om følelser og validering er gull❤️ Det har stoppet mange situasjoner både hjemme og på arbeidsplassen fra å eskalere. Det er også veldig godt når barnet ditt forteller at det er så mye bedre nå når du forstår meg i stedet for at du alltid skal være så streng. Det gjorde jo bare til at jeg ville være enda mer vanskelig.”

“Fantastisk kursholder med en god formidlingsevne. Lettfattelig og relevant innhold for fagpersoner og privatpersoner som jobber med barn.”

“Dette er et webinar alle barnehage og skolene ansatte må få tilbud om. Vil gjøre arbeidet med mennesker enklere og kvalitetsmessig mye bedre! Alle blir sett og forstått.”

“Jeg anbefaler dette kurset for alle som jobber med barn og ungdom, som selv har barn eller planlegger å få.”Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:

Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Kursavgift blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.
Kurset vil bli avholdt med forbehold om nok påmeldte.