Last ned

Følelser i barnehagen – EFST for barnehageansatte 26. oktober 2022

Online

Jobber du i barnehage? Da er du med på å gi de små barna gode forutsetninger for å lykkes videre i livet, ved å støtte dem i sosial samhandling, tilby kos og trøst, legge til rette for mestring gjennom lek og utforskning, og gi dem gode erfaringer sammen med andre.

Booking

Barnehagehverdagen er nok ikke bare idyll. Det kan være vondt og vanskelig å håndtere når småtassene, og kanskje også foreldrene er utrygge i overleveringsfasen. Noen barn vil bare leke, utforske og ha det gøy, fremfor å høre etter. Konflikter og uenighet mellom barna skjer, og urettferdighet, sjalusi, misunnelse, tristhet og vond skam- og skyldfølelse er følelser som kan oppstå. Så hvordan møter man hylende sinte unger, barn som sutrer eller barn som føler seg urettferdig behandlet på en god og trygg måte? Hvordan styrker man utrygge, sjenerte og engstelige barn? Hvordan ivaretar man bekymrete eller misfornøyde foreldre? Og hva med den ansatte sine følelser i slike situasjoner?

På dette 3-timers kurset lærer du en teknikk som hjelper deg i alle utfordringer med sterke følelser hos både barn og voksne.

Empatisk validering er en samtaleferdighet hentet fra emosjonsfokusert ferdighetstrening, som går ut på å gyldiggjøre den andres følelser. Gjort på riktig måte, har validering en svært god effekt på barnas følelser, evne til å ta perspektiv, atferd og problemløsning. Metoden er evidensbasert og forsket på også i Norge.

I tillegg vil du lære noe om hva følelser er, hvorfor de er viktige, hvilke følelsesmessige behov som er knyttet til de ulike grunnfølelsene og hvordan enkelte følelser dekker over andre følelser og sendes ut som feilsignaler til omgivelsene. Med denne kunnskapen blir det lettere å hjelpe barna med deres følelser. Validering kan også brukes i vanskelige samtaler med foreldrene.

Kursholder, Bente Austbø, er psykologspesialist og jobber ved Institutt for psykologisk rådgivning (IPR). Hun er en av Norges fremste EFST-terapeuter og en erfaren, personlig og inspirerende formidler.

Bente har lang erfaring og bred kompetanse innen arbeid med barn og voksne som har ansvar for barn som strever. Hun jobber i tillegg med emosjonsfokusert individualterapi og parterapi. Bente er også medforfatter av boken Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - en lærebok for terapeuter og veiledere.

Dato: 26. oktober kl. 17:00-20:00

Pris: 515,-

Sted: Online via Zoom

Pålogging til kurset sendes ut én time før kursstart.

Webinaret holdes med forbehold om nok deltakere.


Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere


"Fantastisk kursholder med en god formidlingsevne. Lettfattelig og relevant innhold for fagpersoner og privatpersoner som jobber med barn".

"Dette er et webinar alle barnehage og skolene ansatte må få tilbud om. Vil gjøre arbeidet med mennesker enklere og kvalitetsmessig mye bedre! Alle blir sett og forstått".


"Å lære om følelser og validering av Bente er gull❤️Det har stoppet mange situasjoner både hjemme og på arbeidsplassen fra å eskalere. Det er også veldig godt når barnet ditt forteller at det er så mye bedre nå når du forstår meg i stedet for at du alltid skal være så streng. Det gjorde jo bare til at jeg ville være enda mer vanskelig".


Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:

Avmelding 12-6 mnd. før kursstart: Kursavgift blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Påmelding her.