Anne Hilde Og Vanja Kurs

Gratis online foreldrekurs - Grunnkurs i emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre 27. mai 2020

Booking

Synes du det er vanskelig å møte barnet ditt på en god måte når barnet er sint, frustrert eller innesluttet? Har du barn med psykiske vansker, atferdsvansker eller emosjonelle vansker og trenger hjelp, sånn at du blir bedre rustet til å hjelpe barnet ditt? Eller ønsker du å bare å lære litt mer om hvordan følelser virker og hvordan du kan bli en mer følelsesbevisst forelder?

På dette kurset kan du lære om hvordan du kan forstå og håndtere sterke eller vonde følelser hos barnet ditt, og hvordan du kan nå inn til barn som er lite mottakelige for kontakt. Kurset består av en innføring i hvordan følelser fungerer og du får lære hvordan du kan bekrefte og validere barns følelser på en måte som styrker relasjonen mellom deg og barnet ditt.

Kurset bygger på metoden emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST). Kurset er gratis og varer i 3 timer. Dersom du har lyst til å lære mer, trenger mer kunnskap eller flere ferdigheter til å forstå og møte barns følelser, går det an å melde seg på tre påbyggingskurs som handler om følefeller, reparasjon av relasjonelle vansker og grenser. De tre påbyggingskursene koster til sammen kr 2800,-.

Til sammen utgjør grunnkurset og de tre påbyggingskursene en online-tilpasset versjon av vårt 2-dagers foreldrekurs, som du kan lese mer om HER.


Kursplan:

Grunnkurs EFST for foreldre (gratis): Forstå følelser

Tid: 18:00-21:00 den 27. mai

Del 1: Lær om følelser og ferdigheten validering: Hvordan forstå og møte vanskelige følelser som for eksempel skam og sinne hos barn?

Pause 15 min

Del 2: Kunsten å validere følelser: Hvordan bekrefte barns følelser uten å gi etter på grenser, og hvordan komme i posisjon til å gi barn omsorg når de ikke er mottakelig for hjelp.

Kursholdere er psykologene Anne Hilde Vassbø Hagen og Vanja Hjelmseth, som er erfarne EFST-terapeuter og dyktige forelesere. Anne Hilde og Vanja er medforfatter av boken Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre – en lærebok for terapeuter og veiledere. De er et herlig radarpar, som lærer fra seg på en trygg, humoristisk og pedagogisk måte.

Praktisk informasjon:

Du kan registrere deg til gratis grunnkurs HER. Du får en påmeldingsbekreftelse på e-post, og innlogging til kurset blir sendt én time før kursstart. Under kurset må du kunne være (helst uforstyrret) i et rom uten andre til stede i 3 timer med 15 minutters pause. Du trenger PC/MAC/nettbrett/telefon og internett for å kunne delta.

Etter at du har gjennomført grunnkurset får du tilsendt en e-post hvor du kan melde deg på tre påbyggingskurs dersom du ønsker det. Påbyggingskursene er forbeholdt foreldre som har gjennomført grunnkurset.Beskrivelse av påbyggingskursene:


1. Påbyggingskurs EFST for foreldre: Følefeller

Tid: 18:00-21:00 den 2. juni

Del 1: Konkurrerende motivasjon - veien inn og ut av følefellene. Lær om hvordan egne følelser kan komme i veien for å validere, si unnskyld og sette fleksible og gode grenser, og veien ut av følefellene.

Pause 15 min

Del 2: Jobbe med egne følefeller


2. Påbyggingskurs EFST for foreldre: Reparasjon

Tid: 18.00-21:00 den 8.juni

Del 1: Alle foreldre gjør feil. En måte å reparere på er å si unnskyld. Den gode følelsen av å ta radikalt ansvar. Hvilken effekt har et unnskyld uten forbehold på barnet?

Pause 15 min

Del 2: Jobbe med å reparere på en god og helende måte som styrker båndet til barnet.


3. Påbyggingskurs EFST for foreldre: Grenser

Tid: 18.00-21:00 den 10. juni

Del 1: Den vanskelige jobben med å få barnet til å følge beskjeder uten å kritisere, dømme, avvise eller true. Dine grenser endrer barnets atferd – lær om gode og fleksible grenser og hvorfor vi kan svinge fra å være for strenge til for milde.

Pause 15 min

Del 2: Jobbe med å endre grensene dine.

Påmelding til påbyggingskursene HER

Samlet pris for alle tre påbyggingskursene er kr 2800,- for én forelder eller et foreldrepar med samme pålogging.


NB! Det tas opptak av kurset, som vil legges ut for salg i etterkant - som nettkurs. Alle deltakere kan anonymiseres ved å ta av kamera og ha et anonymisert brukernavn.

Datoer og klokkeslett:
Webinar på Zoom 27.mai 2020 kl 18:00