Bente Austbø - Psykologspesialist Bergen

Webinar: Emosjonsfokusert ferdighetstrening for barnehage 19. august 2021

Online på Zoom - 20. august 2021

Jobber du i barnehage? Da er du med på å gi de små barna gode forutsetninger for å lykkes videre i livet, ved å støtte dem i sosial samhandling, tilby kos og trøst, legge til rette for mestring gjennom lek og utforskning, og gi dem gode erfaringer sammen med andre.

Booking

Har du spørsmål? Send mail til kurs@ipr.no

NB! Det vil bli gjort opptak av webinaret. Dette vil være tilgjengelig for kursdeltakere i en uke etter kursdato. For spørsmål under selve webinaret ber vi dere om benytte chatten.

Men barnehagehverdagen er nok ikke bare idyll. Det kan være vondt og vanskelig å håndtere når småtassene, og kanskje også foreldrene er utrygge i overleveringsfasen. Noen barn vil bare leke, utforske og ha det gøy, fremfor å høre etter. Konflikter og uenighet mellom barna skjer, og urettferdighet, sjalusi, misunnelse, tristhet og vond skam- og skyldfølelse er følelser som kan oppstå. Så hvordan møter man hylende sinte unger, barn som sutrer eller barn som føler seg urettferdig behandlet på en god og trygg måte? Hvordan styrker man utrygge, sjenerte og engstelige barn? Hvordan ivaretar man bekymrete eller misfornøyde foreldre? Og hva med den ansatte sine følelser i slike situasjoner?

På dette 3-timers kurset lærer du en teknikk som hjelper deg i alle utfordringer med sterke følelser hos både barn og voksne.

Empatisk validering er en samtaleferdighet hentet fra emosjonsfokusert ferdighetstrening, som går ut på å gyldiggjøre den andres følelser. Gjort på riktig måte, har validering en svært god effekt på barnas følelser, evne til å ta perspektiv, atferd og problemløsning. Metoden er evidensbasert og forsket på også i Norge.

I tillegg vil du lære noe om hva følelser er, hvorfor de er viktige, hvilke følelsesmessige behov som er knyttet til de ulike grunnfølelsene og hvordan enkelte følelser dekker over andre følelser og sendes ut som feilsignaler til omgivelsene. Med denne kunnskapen blir det lettere å hjelpe barna med deres følelser. Validering kan også brukes i vanskelige samtaler med foreldrene.

Kursholder, Bente Austbø, er psykologspesialist og jobber ved Institutt for psykologisk rådgivning (IPR). Hun er en av Norges fremste EFST-terapeuter og en erfaren, personlig og inspirerende formidler.

Bente har lang erfaring og bred kompetanse innen arbeid med barn og voksne som har ansvar for barn som strever. Hun jobber i tillegg med emosjonsfokusert individualterapi og parterapi. Bente er også medforfatter av boken Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - en lærebok for terapeuter og veiledere.

Dato: 19. august Kl. 17:00-20:00

Pris: 490,-

NB! Det vil bli gjort opptak av webinaret. Dette vil være tilgjengelig for kursdeltakere i en uke etter kursdato. For spørsmål under selve webinaret ber vi dere om benytte chatten.

Pålogging til kurset sendes ut én time før kursstart.

Vi tar forbehold om nok påmeldte og kurset avbestilles 18. august hvis det er for få påmeldte.

Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:

Avmelding 12-6 mnd. før kursstart: Faktura krediteres/Kursavgift blir refundert

Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres

Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Datoer og klokkeslett:
19. august 2021


Foredragsholdere og facilitatorer:
Bente Austbø


Pris:
490 NOK