Ipr Portretter11 02 20 Web 1191

Helene Haavik Hjelbak

Oslo, Psykologspesialist

Lang erfaring med behandling av angst, depresjon, stressreaksjoner, livskriser, traumer, relasjonelle vansker, søvnproblemer, alkohol og annen avhengighetsproblematikk. Jeg er psykodynamisk orientert og tilbyr behandling til unge, voksne, eldre, par og familier samt veiledning og undervisning.

Bestill time
  • Psykologspesialist med spesialisering i rus- og avhengighetsproblematikk
  • Tar for tiden 3-årig videreutdanning i ISTDP (intensiv dynamisk kortidsterapi) ved Norsk Forening for ISTDP.


Å gå i terapi er en investering i egen helse og velvære. Det gir mulighet til å ta deg selv og det du strever med på alvor. Gode terapeutiske møter kan være det som skal til for at du oppnår den personlige endring og utvikling du ønsker deg

Mitt fokus vil være at vi sammen kan forstå det som er vanskelig for akkurat deg, hvordan det påvirker deg og livet ditt. Jeg tilbyr samtaler med mål om at du kan kjenne deg trygg nok til å utforske det som er vanskelig. Å få dypere kjennskap til og forståelse for eget tanke- og følelsesliv kan være vitaliserende og gi deg bedre fotfeste i livet.

Jeg er en erfaren terapeut som er utdannet ved Universitetet i Oslo og har spesialisering i rus og avhengighetsproblematikk. Jeg har jobbet mange år i spesialisthelsetjenesten, og har erfaring med behandling av de fleste psykiske helseproblemer. Ved klinikken jeg jobbet med var jeg også faglig rådgiver over flere år.

For tiden tar jeg videreutdanning i ISTDP (intensiv dynamisk korttidsterapi). Mange ulike symptomer som angst, selvkritikk og depresjon kan oppstå som et resultat av at vi ubevisst forsøker å holde vonde følelser unna. I ISTDP jobber vi med å å gjenvinne kontakten med disse følelsene. Det er intensivt arbeid, men kan være veldig frigjørende. Målet er at du igjen skal kunne bruke følelsene dine som et kompass og en veiviser

Jeg har erfaring med flere ulike terapiformer, og sammen skreddersyr vi et behandlingsopplegg som er tilpasset dine ønsker og behov.

Velkommen!