Per-Magnus Thompson psykolog oslo

Per-Magnus Thompson

Oslo, Psykologspesialist og forsker

Tilbyr individualsamtaler, parterapi, lederveiledning og personlighetstesting. Bred erfaring med kognitiv terapi, psykodynamisk terapi og emosjonsfokusert terapi for problemstillinger som depresjon, angst, stress, jobbrelaterte utfordringer, relasjonelle vansker og samlivsbrudd.

Bestill time
  • Psykologspesialist i organisasjonspsykologi gjennom Institutt for Aktiv Psykoterapi (IAP)
  • Doktorgrad innen tilknytningspsykologi og ledelse fra Handelshøyskolen BI
  • 2 år videreutdanning i emosjonsfokusert terapi (EFT) ved Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT).
  • Fullført 2-årig videreutdanning i kognitiv terapi gjennom Norsk Forening for Kognitiv Terapi (NFKT)


Som terapeut er jeg opptatt av å tilby en behandling som oppleves trygg, meningsfull og i stor grad tilpasset behovene til den enkelte klient, samtidig som metodene er forankret i forskning og psykologisk kunnskap. Det innebærer at noen terapiforløp strekker seg over flere år, mens andre er kortere; at noen terapiprosesser primært handler om å jobbe med temaer fra fortiden, mens med andre klienter fokuserer vi mest på vansker i nåtiden.

Ved siden av jobben ved IPR, er jeg førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI, der jeg forsker på og underviser innen fagområdet ledelse. Jeg har lang erfaring som organisasjonspsykolog og lederveileder, og mange av mine klienter ved IPR er ledere der vi jobber i skjæringspunktet mellom terapi og lederveiledning.

Hvis det er ønskelig å gjennomføre en personlighetstest som ledd i lederveiledningen eller å ta en slik test i forbindelse med andre typer samtaler, så er det fullt mulig. Jeg bruker da testen som heter NEO-PI-3 (240 spørsmål, 30 personlighetsdimensjoner), som bygger på den vitenskapelig anerkjente fem-faktor-modellen.

Jeg har tidligere jobbet på familievernkontor som parterapeut og mekler, så jeg tar også imot par som enten ønsker å jobbe med parforholdet sitt eller par som ønsker bistand i forbindelse med samlivsbrudd (f. eks. videre samarbeid om felles barn).