Ipr Portrett Web Susanne Steinkopf

Susanne Steinkopf Søhoel

Bergen, Psykologspesialist

Terapi handler om å bli virkelig sett og forstått som den du er, sånn som du har det akkurat nå, uansett hvor vondt og vanskelig det er. Derfor er jeg opptatt av å skape en trygg og god atmosfære der du kan komme som den du er og ta ting i det tempoet du behøver

Bestill time

Jeg kan tilby hjelp for depresjon og angst, selvbildeproblematikk, vansker i nære relasjoner, og vansker knyttet til tap og vonde livshendelser. Jeg behandler også psykosomatiske plager som utmattelse, kvalme, svimmelhet, muskelsmerter og andre fysiske plager som ikke lar seg forklare fullt ut av fysisk sykdom.

Lidelse handler ofte om å gå seg fast i gamle og smertefulle mønstre. Det kan være mønstre av selvkritikk, fortvilelse, angst og forvirring. Jeg vet at på baksiden av alt dette så befinner du deg, du som kanskje ikke får utfoldet deg og leve livet ditt slik som du hadde håpet og sett for deg. I terapi vil vi sammen jobbe med å identifisere og forstå, og gradvis hjelpe deg med å bryte ut av dine fastlåste mønstre. Mønstre som av gode grunner har utviklet seg en gang, antakelig som en måte å beskytte seg og lage trygghet på, men som i dag ikke lenger er like hjelpsomme for deg.

En viktig del av min jobb er å hjelpe deg å få kontakt med de sunne og sterke sidene i deg selv. Ofte handler dette mye om å komme mer i kontakt med dine egne følelser, på godt og vondt. I denne prosessen vil jeg møte deg med varme, åpenhet og respekt. Når du får kontakt med dine sunne sider og følelser vil du gradvis også kjenne deg sterkere og tydeligere, og det vil bli klarere for deg hva du vil, trenger og ønsker i livet ditt.

Jeg er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen og har jobbet som klinisk psykolog i det offentlige siden 2014. Jeg er spesialist i psykoterapi, og har en 3-årig videreutdanning i intensiv dynamisk korsttidsterapi (ISTDP). Ut fra behov og ønske benytter jeg meg også av andre dokumenterte tilnærminger. Jeg tilbyr også parterapi. Om du/dere er komfortabel med det kan jeg tilby å filme timene våre, som er en svært nyttig måte å kvalitetssikre behandlingen på, gjennom at jeg kan se igjennom utvalgte sekvenser og derved får muligheten til å oppdage viktige nyanser og lære av det som jeg ikke fanger opp i timene.