Nadia og Abid bilde kopi

Nadia Ansar & Abid Raja

Min Skyld og Min Skam

Ekteparet Abid Raja og Nadia Ansar har vært gift i over 20 år. De vet bedre enn de fleste hvor viktig det er å både kjenne på og snakke om følelsene sine. Gjennom hver sin bok, «Min skyld» og «Min skam» deler de åpent og ærlig fra eget liv. Med sin åpenhet er de med på å gjøre Norge til et litt mer følelsesvennlig sted.

Abid Raja er stortingspolitiker, advokat og forfatter. Han har siden ungdomsårene vært svært engasjert på områder som integrering og innvandrernes kår i Norge. I 2021 ga han ut boken «Min skyld - en historie om frigjøring». I denne beskriver Abid Raja den brutalt ærlige historien om den turbulente klassereisen, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Nadia Ansar er psykologspesialist ved Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo. Hun har forsket på og tatt doktorgrad i metoden Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre. Hun er opptatt av at terapeuter skal kjenne sine egne emosjonelle sår. Med boken «Min skam – en historie om forventninger og løsrivelse» veksler hun mellom å være den sårbare og den sterke, og bruker sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv.

Møt ekteparet Abid og Nadia i et nært og personlig bokforedrag med bakgrunn i deres kritikerroste bøker om Skyld og Skam. Abid Rajas selvbiografi «Min Skyld» vant Bokhandlerprisen, og ble den mest solgte boka i Norge i 2021. Nadia Ansars selvbiografi «Min skam» kom ut i 2023 og ble nominert til Bokhandlerprisen. På denne konferansen kan du møte de to til et foredrag om motgang og frigjøring. Et foredrag om kampen for kjærlighet, som både berører og inspirerer.