Videoterapi

Video- og telefonterapi

Institutt for Psykologisk Rådgivning tilbyr nå videoterapi til alle våre klienter, gjennom løsningen Confrere. Dette er en løsning med høy datasikkerhet som lar deg og psykologen gjennomføre trygge samtaler uten å måtte møte hverandre ansikt til ansikt. Vi tilbyr også telefonterapi.

Skal du ha time på video med din psykolog, men mangler lenke for innlogging? Da kan du besøke våre sider hos Confrere.

IPR Oslo: https://ipro.confrere.com

IPR Bergen: https://ipr.confrere.com


I ledd med økt smittefare og utbredelse av koronavirus i Norge har Institutt for Psykologisk Rådgivning besluttet at vi kun tilbyr timer per telefon og video den neste tiden. Vi følger til enhver tid helsemyndighetenes anbefalinger og ønsker å ta vår del av det sosiale ansvaret for å redusere smittespredning så mye som mulig. Vi håper på forståelse for dette.

Telefon og videoterapi er et godt og nødvendig tilbud for å opprettholde terapier og kunne tilby behandling i disse tidene. Forskning viser at videoterapi i mange tilfeller er et fullverdig alternativ for ansikt-til-ansiktterapi, og vi oppfordrer alle klienter til å teste ut denne formen for samtale sammen med psykologen din.

Hvis du har avtalt time med psykologen din på klinikken de neste ukene vil psykologen ta kontakt med deg for å fortelle deg hvordan timene kan gjennomføres på video eller telefon. Hvis du ikke er i behandling hos oss, men ønsker det kan du bestille time her. Vi har kapasitet til å ta i mot flere.

Alle psykologene våre tilbyr både telefon- og videoterapi. Telefonterapi gjennomføres ved at behandleren din ringer deg på det telefonnummeret du har oppgitt til oss.

For videoterapi benytter vi oss av en norsk videotjeneste som heter Confrere. Confrere har svært høye krav til datasikkerhet og personvern, er laget spesielt for trygg og konfidensiell kontakt mellom pasient og terapeut og er godkjent for bruk i flere av landets helseforetak og private klinikker.

Samtidig er løsningen svært enkelt å bruke, og du trenger bare en datamaskin eller mobiltelefon med nettilgang. Det kan også lønne seg å bruke hodetelefoner med mikrofon både for å begrense støy og lyd utad og få bedre lyd selv.

Hvis du har avtalt videoterapi vil du få tilsendt en lenke med invitasjon til timen fra psykologen din. Når du åpner lenken må du logge på med BankID/BankID på mobil for å bekrefte at det faktisk er deg. Når du har logget inn vil psykologen få beskjed og kontakte deg med videoanrop enten på datamaskin eller mobiltelefon.

Hvis du ikke har fått melding med lenke før timen begynner kan du gå inn på nettsidene våre på Confrere:

IPR Oslo: https://ipro.confrere.com

IPR Bergen: https://ipr.confrere.com

Videoterapi er på mange måter som vanlig terapi, men her er nyttige punkter det kan være lurt å lese om:

  • Husk at når du gjennomfører samtalen din fra et annet sted enn vårt kontor, så må du også ta ekstra hensyn til personvern. Pass på å sitte et sted der andre ikke kan se eller høre deg, og sikre deg at du ikke blir forstyrret.
  • Pass på å gå inn på lenken du får tilsendt litt før samtalen, så du får testet at video, mikrofon og internett fungerer bra. Hvis timen blir forsinket grunnet tekniske problemer fra din side, så vil dette ta av tiden din med psykologen. Psykologen har samme ansvar for å teste at sin tilgang fungerer godt før timen. Hvis du ikke har lenke kan du bruke disse lenkene: IPR Bergen og IPR Oslo.
  • Forskning viser at videoterapi i mange tilfeller er akkurat like effektivt som ansikt-til-ansiktterapi, litt avhengig av behandlingsmetode.
  • Generelt synes mange det er fint med videoterapi, fordi man slipper å møte opp fysisk og det kan være mindre skummelt å snakke via video enn med den andre foran deg. Det har en tendens til å regulere ned følelser å gjøre det lettere å snakke om vanskelige ting.


Vel møtt i det digitale terapirommet!


For mer informasjon om våre smitteverntiltak ved klinikken kan du lese mer her.