Videoterapi

Video- og telefonterapi

Institutt for Psykologisk Rådgivning tilbyr videoterapi til alle våre klienter, gjennom løsningen Whereby. Dette er en løsning med høy datasikkerhet som lar deg og psykologen gjennomføre trygge samtaler uten å måtte møte hverandre ansikt til ansikt. Vi tilbyr også telefonterapi.

Skal du ha time på video med din psykolog? Psykologen din vil sende deg lenke til sitt private terapirom rett før timen. Det er samme lenke hver gang, så hvis du allerede har hatt videoterapi med psykologen din fra før av, kan du bruke samme lenke som forrige gang.


Fra 1. januar 2021 bytter vi løsning fra Confrere til Whereby. Les mer om det her.

Etter utbredelsen av koronaviruset i Norge har Institutt for Psykologisk Rådgivning satt opp mulighet for konsultasjoner over video. Koronavirus-pandemien er ikke lenger en internasjonal folkehelsekrise, men vi ønsker å opprettholde dette tilbudet.

Telefon og videoterapi er et godt og nødvendig tilbud for å opprettholde terapier og kunne tilby behandling i disse tidene. Forskning viser at videoterapi i mange tilfeller er et fullverdig alternativ for ansikt-til-ansiktterapi.

Hvis du har avtalt time med psykologen din vil psykologen ta kontakt med deg for å fortelle deg hvordan timene kan gjennomføres på video eller telefon. Hvis du ikke er i behandling hos oss, men ønsker det kan du bestille time her.

De fleste psykologene våre tilbyr både telefon- og videoterapi. Telefonterapi gjennomføres ved at behandleren din ringer deg på det telefonnummeret du har oppgitt til oss.

For videoterapi benytter vi oss av en norsk videotjeneste som heter Whereby. Whereby har svært høye krav til datasikkerhet og personvern, er laget spesielt for trygg og konfidensiell kontakt mellom pasient og terapeut og er godkjent for bruk i flere av landets helseforetak og private klinikker.

Samtidig er løsningene svært enkle å bruke, og du trenger bare en datamaskin eller mobiltelefon med nettilgang. Det kan også lønne seg å bruke hodetelefoner med mikrofon både for å begrense støy og lyd utad og få bedre lyd selv.

Hvis du har avtalt videoterapi vil du få tilsendt en lenke med invitasjon til timen fra psykologen din. Bare åpne lenken og følg instruksjonene der, så vil psykologen slippe deg inn når han/hun er klar. Det er samme lenke hver gang.

Videoterapi er på mange måter som vanlig terapi, men her er nyttige punkter det kan være lurt å lese om:

  • Husk at når du gjennomfører samtalen din fra et annet sted enn vårt kontor, så må du også ta ekstra hensyn til personvern. Pass på å sitte et sted der andre ikke kan se eller høre deg, og sikre deg at du ikke blir forstyrret.
  • Pass på å gå inn på lenken til avtalt tid. Det kan være lurt å teste at video, mikrofon og internett fungerer bra før timen skal begynne. Hvis timen blir forsinket grunnet tekniske problemer fra din side, så vil dette ta av tiden din med psykologen. Psykologen har samme ansvar for å teste at sin tilgang fungerer godt før timen.
  • Forskning viser at videoterapi i mange tilfeller er akkurat like effektivt som ansikt-til-ansiktterapi, litt avhengig av behandlingsmetode.
  • Generelt synes mange det er fint med videoterapi, fordi man slipper å møte opp fysisk og det kan være mindre skummelt å snakke via video enn med den andre foran deg. Det har en tendens til å regulere ned følelser å gjøre det lettere å snakke om vanskelige ting.


Vel møtt i det digitale terapirommet!


For mer informasjon om våre smitteverntiltak ved klinikken kan du lese mer her.