Lite Kompass

Aktuelt

Her finner du aktuelle nyheter, blogginnlegg, artikler, informasjon om prosjekter og eventuelle ledige stillinger hos Institutt for Psykologisk Rådgivning.

Mindfulness Psykolog Oslo og Bergen

Emosjonell førstehjelp på video og telefon

Trenger du støtte og veiledning for å mestre det du står i? Vi tilbyr emosjonell førstehjelp via video og telefon på dagtid, kveldstid og helg til folk i hele landet, med svært kort ventetid. Tilbudet skiller seg fra vanlig terapi, med fokus i større grad på her og nå og hvordan du kan mestre dette.

Les mer
Ipr Portretter Julianne Leikanger Highres 5829

Corona, isolasjon og parterapi

"Over natten måtte jeg tilpasse meg til at terapi skulle foregå over på video. Jeg assosierte umiddelbart til talløse Skype-samtaler med eldre familiemedlemmer der kamera er fokusert på toppen av hodene deres og bildet henger konstant". Les om psykolog Emma Johannessens første parterapi på video.

Les mer
Hanna Aardal - Psykolog Bergen

Faens koronavirus!

I går tok jeg, en førti år gammel psykolog, meg selv i å bli sint på en mikroorganisme.

Les mer
Koronavirus Tema

Smitteverntiltak ved IPR

I forbindelse med smittefare for koronavirus har våre kontorer i Bergen og Oslo innført smitteverntiltak blant psykologene, i tråd med Folkehelseinstituttets anbefalinger. Vi tilbyr også video- og telefonterapi for klienter og psykologer som ikke kan møte til time.

Les mer
Ensomhet er usynlig

Informert av følelser = Styrket av følelser

Tenk om vi kjente følelsene våre på en slik måte at vi visste hva de er godt for, selv når de gjør vondt?

Les mer
Ipr Illustrasjonsbilder Highres 275

IPR Oslo søker erfaren og trygg parterapeut for arbeid på kveld

Ønsker du mer frihet i arbeidshverdagen og jobb i et stort psykologfellesskap sentralt i Oslo? IPR Oslo har svært stor pågang fra par som ønsker parterapi og søker derfor en erfaren og trygg parterapeut for arbeid på kveldstid.

Les mer
Emosjonsfokusert Ferdighetstrening For Foreldre Fotokreditering Gyldendal

Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - En lærebok for terapeuter og veiledere

De fleste foreldre synes det er krevende å forstå og møte vanskelige følelser og utfordrende atferd hos barna sine. Anne Hilde Vassbø Hagen, Vanja Hjelmseth, Bente Austbø og Joanne Dolhanty har gitt ut en lærebok som kan komme alle foreldre og barn tilgode.

Les mer
Tollbu

Oslo-kontoret flytter til nye lokaler

Oslo-kontoret flytter til nye lokaler den 1. september 2019. De nye lokalene er større og finere, og er i 8. etasje i Tollbugata 32. Velkommen!

Les mer
Illustrasjonsbilderipr 456

Oppstart av gruppeterapi ved IPR Bergen

Gruppeterapitilbud for høsten 2019 startes opp i september. Gruppen ledes av psykologene Nicolai Slaathaug Hansen og Helene Kaland, og er en interpersonlig gruppe med fokus på å forstå og endre sine vansker i et trygt og utfordrende fellesskap.

Les mer
Finding Way

Vandrepsykologene - #manndegopp (FULLBOOKET)

PROSJEKTET ER FULLBOOKET. NYTT PROSJEKT HØST 2019. Gratis terapiprosjekt for menn: I mars 2019 gjennomfører IPR Oslo prosjektet Vandrepsykologene: #manndegopp. Vi ønsker å gi to gratis terapitimer til menn som har noe på hjertet. Vandrende ute i fri luft. Er dette noe for deg eller noen du kjenner?

Les mer