Lite Kompass

Nyheter

Her finner du aktuelle nyheter, blogginnlegg, artikler, informasjon om prosjekter og eventuelle ledige stillinger hos Institutt for Psykologisk Rådgivning.

Selvkritisk banner

Vi gratulerer "Selvkritisk - et møte med din indre kritiker" med sitt tredje opplag!

Selvhjelpsboken av Aksel Inge Sinding og Sigrid Magelssen Skeide er populær hos folket, og trykkes i disse dager i sitt tredje opplag på kort tid. Boken kan hjelpe deg til et bedre forhold til deg selv, gjennom å bli bedre kjent med din indre kritiker.

Les mer
Psykodynamisk terapi Psykolog i Oslo og Bergen

IPR Oslo søker psykologer og psykologspesialister for arbeid på kveld

Ønsker du å bli del av et psykologfaglig fellesskap som brenner for dybde i faget, klinisk praksis og fagformidling? IPR Oslo søker psykologer/psykologspesialister til arbeid på kveld. Vi trenger deg som er trygg og erfaren i terapeutrollen, og som ønsker å ta del i et varmt og sosialt fagmiljø.

Les mer
IMG 4861

Gratis utendørs terapi for menn: Vandrepsykologene 2022 - #manndegopp

I anledning Emotion Awareness Day 2. juni, gjennomfører IPR Oslo nok en gang prosjektet Vandrepsykologene - #manndegopp! Vi gir to gratis terapitimer til menn med noe på hjertet som ønsker å snakke med en psykolog - vandrende ute i fri luft i Oslos gater og parker. Noe for deg eller noen du kjenner?

Les mer
Whereby

IPR tar i bruk ny løsning for videoterapi

Fra og med 1. januar 2021 tar IPR i bruk en ny løsning for videoterapi. Vi går fra å bruke Confrere til å bruke løsningen Whereby. Dette er en trygg, sikker og brukervennlig løsning som brukes av mange psykologkontorer. Psykologen din sender deg lenke til sitt lukkede digitale terapirom før timen.

Les mer
Ipr Portretter Julianne Leikanger Highres 5829

Corona, isolasjon og parterapi

"Over natten måtte jeg tilpasse meg til at terapi skulle foregå over på video. Jeg assosierte umiddelbart til talløse Skype-samtaler med eldre familiemedlemmer der kamera er fokusert på toppen av hodene deres og bildet henger konstant". Les om psykolog Emma Johannessens første parterapi på video.

Les mer
Hanna Aardal - Psykolog Bergen

Faens koronavirus!

I går tok jeg, en førti år gammel psykolog, meg selv i å bli sint på en mikroorganisme.

Les mer
Ensomhet er usynlig

Informert av følelser = Styrket av følelser

Tenk om vi kjente følelsene våre på en slik måte at vi visste hva de er godt for, selv når de gjør vondt?

Les mer
Emosjonsfokusert Ferdighetstrening For Foreldre Fotokreditering Gyldendal

Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - En lærebok for terapeuter og veiledere

De fleste foreldre synes det er krevende å forstå og møte vanskelige følelser og utfordrende atferd hos barna sine. Anne Hilde Vassbø Hagen, Vanja Hjelmseth, Bente Austbø og Joanne Dolhanty har gitt ut en lærebok som kan komme alle foreldre og barn tilgode.

Les mer
Nadia Ansar psykolog

Forskningsprosjekt: Emosjonsfokusert ferdighetstrening (Emotion Focused Skills Training – EFST)

Psykolog Nadia Ansar er i sluttfasen av et forskningsprosjekt (PhD) om Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre. Saken er oppdatert 18.03.2022.

Les mer
Cover Croppet

Klok på følelser - Det følelsene prøver å fortelle deg

Følelser kan fungere som et kompass for å finne veien i en komplisert verden.

Les mer