Lite Kompass

Aktuelt

Her finner du aktuelle nyheter, blogginnlegg, artikler, informasjon om prosjekter og eventuelle ledige stillinger hos Institutt for Psykologisk Rådgivning.

Vandrepsykologen

Gratis utendørs terapi for menn: Vandrepsykologene - #manndegopp - Emotion Awareness Day

I anledning Emotion Awareness Day gjennomfører Institutt for Psykologisk Rådgivning Oslo prosjektet Vandrepsykologene - #manndegopp for tredje gang. Dette er et veldedig prosjekt der vi tilbyr alle menn som ønsker det, en gratis terapitime vandrende ute med en av våre psykologer.

Les mer
Whereby

IPR tar i bruk ny løsning for videoterapi

Fra og med 1. januar 2021 tar IPR i bruk en ny løsning for videoterapi. Vi går fra å bruke Confrere til å bruke løsningen Whereby. Dette er en trygg, sikker og brukervennlig løsning som brukes av mange psykologkontorer. Psykologen din sender deg lenke til sitt lukkede digitale terapirom før timen.

Les mer
Vandrepsykologen

*FULLBOOKET* Gratis utendørs terapi for menn: Vandrepsykologene - #manndegopp

IPR Oslo gjennomfører nok en gang prosjektet Vandrepsykologene - #manndegopp! Vi gir to gratis terapitimer til menn som har noe på hjertet og ønsker å snakke med en psykolog. Vandrende ute i fri luft i Oslos gater og parker. Er dette noe for deg eller noen du kjenner?

Les mer
Gratisforeldreveiledning

Gratis emosjonell førstehjelp for foreldre på video eller telefon

Vi tilbyr foreldre akutt hjelp i eget hjem i form av én gratis veiledningstime via videokonsultasjon eller telefon i løpet av juni – på dag- og kveldstid. Målet er å både styrke foreldrenes mestringsfølelse og foreldre-barn-relasjonen, for å redusere konfliktsituasjoner i familien.

Les mer
Ipr Portretter Julianne Leikanger Highres 5829

Corona, isolasjon og parterapi

"Over natten måtte jeg tilpasse meg til at terapi skulle foregå over på video. Jeg assosierte umiddelbart til talløse Skype-samtaler med eldre familiemedlemmer der kamera er fokusert på toppen av hodene deres og bildet henger konstant". Les om psykolog Emma Johannessens første parterapi på video.

Les mer
Hanna Aardal - Psykolog Bergen

Faens koronavirus!

I går tok jeg, en førti år gammel psykolog, meg selv i å bli sint på en mikroorganisme.

Les mer
Ensomhet er usynlig

Informert av følelser = Styrket av følelser

Tenk om vi kjente følelsene våre på en slik måte at vi visste hva de er godt for, selv når de gjør vondt?

Les mer
Koronavirus Tema

Smitteverntiltak ved IPR

I forbindelse med smittefare for COVID-19 har vi en rekke smitteverntiltak ved våre klinikker, i tråd med bransjestandarden og Folkehelseinstituttets anbefalinger. Vi tilbyr også video- og telefonterapi for klienter og psykologer som ikke kan møte til time.

Les mer
Emosjonsfokusert Ferdighetstrening For Foreldre Fotokreditering Gyldendal

Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - En lærebok for terapeuter og veiledere

De fleste foreldre synes det er krevende å forstå og møte vanskelige følelser og utfordrende atferd hos barna sine. Anne Hilde Vassbø Hagen, Vanja Hjelmseth, Bente Austbø og Joanne Dolhanty har gitt ut en lærebok som kan komme alle foreldre og barn tilgode.

Les mer
Tollbu

Oslo-kontoret flytter til nye lokaler

Oslo-kontoret flytter til nye lokaler den 1. september 2019. De nye lokalene er større og finere, og er i 8. etasje i Tollbugata 32. Velkommen!

Les mer