Lite Kompass

Nyheter

Her finner du aktuelle nyheter, blogginnlegg, artikler, informasjon om prosjekter og eventuelle ledige stillinger hos Institutt for Psykologisk Rådgivning.

Kurslokalet IMG 5614

Utleie kurslokale – Sentralt i Oslo

Lokalene er ideelt for alt fra små møter til kurs, og mindre konferanser. Kurslokalet har møteromsutstyr av høy kvalitet. Alle grupperom er utstyrt med egen skjerm.

Les mer
Terapeutens håndbok i EFT mockup med skygge 1

Bokutdrag: Terapeutens håndbok i Emosjonsfokusert terapi

22 EFT-terapeuter har skrevet praktisk og klinikknært om Emosjonsfokusert terapi, og deler egne erfaringer med å bli en EFT-terapeut, og feile på veien. Dette er en bok som forhåpentligvis inneholder alt du lurer på om EFT.

Les mer
DSC6031

Jeg er utbrent, hvorfor skal jeg gå i terapi?

Utbrenthet er en kompleks og sammensatt tilstand med et tydelig rop fra kroppen om at den ikke har flere krefter å gi, uansett hvor desperat du prøver å leve livet ditt slik du pleier. Her er en tekst av Ruth-Anne Tomtum Kleve om hvordan utbrenthet kan arte seg, og hvordan terapi kan hjelpe.

Les mer
IMG 6663 2

IPR Oslo har flyttet til Paleet!

Nå har IPR Oslo flyttet til nye og flotte lokaler i Paleet. Adressen er Karl Johans gate 41B. Hvis du er usikker på hvordan du finner frem, kan du se bilder her.

Les mer
Bokutdrag norsk efst nettside

Bokutdrag: Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - en lærebok for terapeuter og veiledere

Denne boken, skrevet av psykologene Anne Hilde Vassbø Hagen, Bente Austbø, Vanja Hjelmseth og Joanne Dolhanty, er en lærebok som gir leseren en grundig og pedagogisk innføring i foreldreveiledningsmetoden - Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST).

Les mer
Bilde til hjemmeside

Har du lyst å bidra i en undervisningsfilm om emosjonsfokusert terapi i Bergen?

Les mer
Aksel Inge Sinding

Når følelser dekker over følelser

Aksel Inge Sinding har bidratt med en kort video for NRK der han forteller om skillet mellom primære- og sekundære følelser, og hvorfor disse er viktige.

Les mer
Ipr Illustrasjonsbilder Highres 439

Praksisnær undervisning for Masterstudenter på UiO

Vår psykologspesialist Margrethe Standal Gleditsch har nylig delt fag- og erfaringer fra praksis med mastergradsstudenter i pedagogisk-psykologisk rådgivning sammen med psykologspesialistkollega Ylva Linde fra Favne. Dette ble så godt mottatt at UiO har publisert egen sak om det!

Les mer
Selvkritisk banner

Vi gratulerer "Selvkritisk - et møte med din indre kritiker" med sitt tredje opplag!

Selvhjelpsboken av Aksel Inge Sinding og Sigrid Magelssen Skeide er populær hos folket, og trykkes i disse dager i sitt tredje opplag på kort tid. Boken kan hjelpe deg til et bedre forhold til deg selv, gjennom å bli bedre kjent med din indre kritiker.

Les mer
IMG 4861

Gratis utendørs terapi for menn: Vandrepsykologene 2022 - #manndegopp

I anledning Emotion Awareness Day 2. juni, gjennomfører IPR Oslo nok en gang prosjektet Vandrepsykologene - #manndegopp! Vi gir to gratis terapitimer til menn med noe på hjertet som ønsker å snakke med en psykolog - vandrende ute i fri luft i Oslos gater og parker. Noe for deg eller noen du kjenner?

Les mer