Lite Kompass

Nyheter

Her finner du aktuelle nyheter, blogginnlegg, artikler, informasjon om prosjekter og eventuelle ledige stillinger hos Institutt for Psykologisk Rådgivning.

DSC6031

Jeg er utbrent, hvorfor skal jeg gå i terapi?

Utbrenthet er en kompleks og sammensatt tilstand med et tydelig rop fra kroppen om at den ikke har flere krefter å gi, uansett hvor desperat du prøver å leve livet ditt slik du pleier. Her er en tekst av Ruth-Anne Tomtum Kleve om hvordan utbrenthet kan arte seg, og hvordan terapi kan hjelpe.

Les mer
7271871351

IPR Oslo har flyttet til Paleet!

Nå har IPR Oslo flyttet til nye og flotte lokaler i Paleet. Adressen er Karl Johans gate 41B. Hvis du er usikker på hvordan du finner frem, kan du se bilder her.

Les mer
Bokutdrag norsk efst nettside

Bokutdrag: Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre - en lærebok for terapeuter og veiledere

Denne boken, skrevet av psykologene Anne Hilde Vassbø Hagen, Bente Austbø, Vanja Hjelmseth og Joanne Dolhanty, er en lærebok som gir leseren en grundig og pedagogisk innføring i foreldreveiledningsmetoden - Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST).

Les mer
Bilde til hjemmeside

Har du lyst å bidra i en undervisningsfilm om emosjonsfokusert terapi i Bergen?

Les mer
Aksel Inge Sinding

Når følelser dekker over følelser

Aksel Inge Sinding har bidratt med en kort video for NRK der han forteller om skillet mellom primære- og sekundære følelser, og hvorfor disse er viktige.

Les mer
Ipr Illustrasjonsbilder Highres 439

Praksisnær undervisning for Masterstudenter på UiO

Vår psykologspesialist Margrethe Standal Gleditsch har nylig delt fag- og erfaringer fra praksis med mastergradsstudenter i pedagogisk-psykologisk rådgivning sammen med psykologspesialistkollega Ylva Linde fra Favne. Dette ble så godt mottatt at UiO har publisert egen sak om det!

Les mer
Kognitiv terapi

IPR Oslo søker psykologer og psykologspesialister for arbeid på kveld

Ønsker du mer frihet i arbeidshverdagen og plass i et stort og terapiorientert psykologfellesskap sentralt i Oslo? IPR Oslo har stor pågang og søker derfor flere psykologer som ønsker å jobbe kveld én eller to ganger i uken.

Les mer
Selvkritisk banner

Vi gratulerer "Selvkritisk - et møte med din indre kritiker" med sitt tredje opplag!

Selvhjelpsboken av Aksel Inge Sinding og Sigrid Magelssen Skeide er populær hos folket, og trykkes i disse dager i sitt tredje opplag på kort tid. Boken kan hjelpe deg til et bedre forhold til deg selv, gjennom å bli bedre kjent med din indre kritiker.

Les mer
IMG 4861

Gratis utendørs terapi for menn: Vandrepsykologene 2022 - #manndegopp

I anledning Emotion Awareness Day 2. juni, gjennomfører IPR Oslo nok en gang prosjektet Vandrepsykologene - #manndegopp! Vi gir to gratis terapitimer til menn med noe på hjertet som ønsker å snakke med en psykolog - vandrende ute i fri luft i Oslos gater og parker. Noe for deg eller noen du kjenner?

Les mer
Ipr Portretter Julianne Leikanger Highres 5829

Corona, isolasjon og parterapi

"Over natten måtte jeg tilpasse meg til at terapi skulle foregå over på video. Jeg assosierte umiddelbart til talløse Skype-samtaler med eldre familiemedlemmer der kamera er fokusert på toppen av hodene deres og bildet henger konstant". Les om psykolog Emma Johannessens første parterapi på video.

Les mer