Firkanta Logo

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT)

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT) er Norges ledende miljø på emosjonsfokusert terapi (EFT). Vi har som mål å bidra til å spre kunnskap og videreutvikle EFT som metode, og bidra til at verden blir litt mer følelsesvennlig.

Hva er NIEFT?

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi (NIEFT) er en organisasjon som har som mål å spre kunnskap og informasjon om emosjonsfokusert terapi (EFT). Størstedelen av vårt virke er å drive med videreutdanning av psykologer gjennom et spesiliseringsprogram som går over 3 år. Vi arrangerer også sosiale og faglige happenings for fagpersoner med interesse for EFT. Ønsket vårt er å skape et godt og sterkt fagmiljø for folk som jobber med emosjonsfokusert terapi i de nordiske landene NIEFT er en del av International Society of Emotion-Focused Therapy (ISEFT) som er ledet av dr. Greenberg og hans kolleger. ISEFT er en paraplyorganisasjon for alle de emosjonsfokuserte instituttene rundt om i verden. Det norske instituttet, NIEFT, ble opprettet i 2012 og har som mandat å bidra til å spre kunnskap og å videreutvikle EFT som metode. NIEFT har gjennom utdanningsprogrammer og forskning bidratt til å skape et nordisk fellesskap for terapeuter som er opptatt av å forstå hvordan kunnskap om emosjoner og emosjonell endring kan bidra til å lindre menneskelig lidelse og å skape personlig vekst

Mer informasjon om EFT og ISEFT finner du blant annet på disse sidene:

Emotion-focused Therapy Clinic

ISEFT International Society for Emotion-focused Therapy

 Jan Reidar Stiegler - Psykologspesialist Bergen
Jan Reidar Stiegler - Fagsjef NIEFT

Samarbeid med Dr. Leslie Greenberg

Ved IPR har vi et tett sammarbeid med dr. Leslie Greenberg, grunnleggeren av emosjonsfokusert terapi.

Dr Leslie Greenberg er en merittert og anerkjent professor i psykologi og en verdensledende autoritet innenfor emosjonsfeltet i terapi. I over 40 år har han forsket på hva som virker i psykoterapi og han har sammen med kolleger utviklet det som på engelsk er kjent som Emotion-Focused Therapy (EFT). Han har inspirert og samarbeidet med flere kjente navn som for eksempel hans tidligere studenter Jeremy Safran og Susan Johnson, og har skrevet en lang rekke artikler og bøker om emosjoner i terapi. Dr. Greenberg har fått flere priser for sin forskning, og ble i 2012 tildelt den prestisjetunge prisen American Psychological Association’s 2012 Award for Distinguished Professional Contributions to Applied Research.

 Lesphoto Smallforsite
Leslie Greenberg - grunnleggeren av EFT

Bli Medlem av NIEFT

Medlemskap i NIEFT er kun for de som går på eller har gjennomført en av våre tre videreutdanninger og gir først og fremst mulighet til å stå oppført på listen over psykologer med videreutdanning i EFT på NIEFTs nettside. I tillegg vil alle medlemmer bli holdt oppdatert på ting som skjer i EFT-verden av forskning, kurs/arrangementer o.l. NIEFT-medlemmer får rabatt på alle våre større kurs og konferanser. Årsavgift: NOK 800.

Bli medlem ved å sende e-post til post@nieft.no.