Bente Austbø - Psykolog i Bergen

Bente Austbø

Bergen, Psykologspesialist

Lang erfaring og bred kompetanse innen foreldreveiledning og familieterapi. Arbeider mye med kommunikasjon og forståelse mellom foreldre og barn, vanskelige følelser og veiledning av voksne som har ansvar for barn som har opplevd omsorgssvikt, traumer eller seksuelle overgrep. Tilbyr også parterapi.

Bestill time

Jeg tilbyr også terapi via sikker internett-tilkobling eller telefon.


Hei!

Synes du barnet ditt er krevende eller vanskelig å forstå? Kjenner du deg maktesløs i møte med ditt barns følelsesutbrudd? Eller kjenner du deg avvist og hjelpeløs i møte med ungdommen din som helt tydelig strever, men som ikke slipper deg inn?

Har du ansvar for et barn som har opplevd omsorgssvikt, traumer eller seksuelle overgrep og føler deg usikker på hvordan du skal forstå, møte og ivareta barnet eller ungdommen?

Jeg har lang erfaring fra arbeid med veiledning av foreldre, fosterforeldre og andre som har omsorg for- eller jobber tett på barn og ungdom som strever. Jeg har en særlig interesse for, og lang erfaring fra arbeid med barn og ungdom med relasjonsproblematikk. Jeg opplever det som svært meningsfullt å hjelpe foreldre, fosterforeldre og andre betydningsfulle voksne til å styrke sin relasjon til barnet eller ungdommen som har det vanskelig.

Jeg jobber hovedsakelig med Emosjonsfokusert familieterapi og foreldreveiledning – en metode hvor vi jobber aktivt med dine følelser. Metoden er forankret i tro på at foreldre og andre omsorgspersoner kan være den viktigste helbredende kraften for barn med psykiske eller atferdsmessige vansker. Jeg er en aktiv terapeut, og vi samarbeider om å finne veien mot det som kan bidra til økt innsikt, forståelse og styrket relasjon med barnet ditt.

Med interesse inne krise- og traumefeltet jobber jeg også gjerne med voksne som står i vanskelige livssituasjoner og med par som strever.

Jeg er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og utdannet Marte Meo-terapeut. Jeg er sertifisert i De utrolige årene, Circle of Security (P), Tuning into Kids og Emosjonsfokusert familieterapi og foreldreveiledning.

Jeg har i tillegg gjennomført 1-årig videreutdanning i Emosjonsfokusert terapi (voksen), 1-årig videreutdanning i Emosjonsfokusert parterapi og en 2-årig utdanning innen barnesakkyndig arbeid.