Bente

Bente Austbø

Bergen, Psykologspesialist

Har du det vondt, synes livet er vanskelig akkurat nå og trenger noen å snakke med? Er du ensom eller har du trøblete relasjoner til andre? Bekymrer du deg og føler at du kommer til kort? Føler du deg engstelig eller forbanna og frustrert?

Bestill time

Jeg tilbyr også terapi via sikker internett-tilkobling eller telefon.

Strever du i parforholdet ditt? Har det oppstått mistillit mellom dere, har samtalen dødd ut, kveler hverdagen dere? Har dere vonde og opprivende krangler, hvor dere sårer hverandre?

Synes du barnet ditt er krevende eller vanskelig å forstå? Kjenner du deg maktesløs i møte med ditt barns følelsesutbrudd? Eller kjenner du deg avvist og hjelpeløs i møte med ungdommen din som helt tydelig strever, men som ikke slipper deg inn?

Jeg har lang erfaring fra arbeid med individualterapi, parterapi, og veiledning av foreldre, fosterforeldre og andre som har omsorg for- eller jobber tett på barn og ungdom som strever.

Jeg jobber med Emosjonsfokusert individualterapi, parterapi og foreldreveiledning. Dette er en metode hvor vi jobber aktivt med dine følelser. Følelser er relasjonelle, skaper opplevelse av tilhørighet og hjelper oss å skape mening. Men når følelsene blir vanskelige å ha og forholde oss til, hvis de overveldet oss, eller vi ikke vet hva vi skal gjøre med dem, så kan de også skape distanse, svekke opplevelse av tilhørighet, gi oss opplevelse av å ikke mestre, og skape meningsløshet.

Jeg er en aktiv terapeut. I terapien samarbeider vi om å finne frem til nye måter å forholde deg til det vonde og vanskelige på. I parterapi jobber vi med å identifisere vonde samspillsmønstre og etablere nye måter å møte hverandre på. I foreldreveiledning samarbeider vi om å gi deg styrket tro på at tilheling for barnet ditt, uavhengig av symptomuttrykk og vansker, best skjer i det relasjonelle båndet mellom deg og barnet ditt.

I tillegg jobber jeg med undervisning og veiledning til fagpersoner.

Jeg er spesialist i klinisk barne- og ungdomspsykologi og utdannet Marte Meo-terapeut. Jeg er sertifisert i De utrolige årene, Circle of Security (P) og Emosjonsfokusert familieterapi og foreldreveiledning. Jeg har gjennomført 3-årig videreutdanning i Emosjonsfokusert terapi (voksen) og 1-årig videreutdanning i Emosjonsfokusert parterapi.