Catrin Sagen - Psykolog Oslo

Catrin Sagen

Oslo, Psykolog og PhD-kandidat

Bred og lang erfaring med emosjonsfokusert parterapi for par som ønsker å jobbe med forholdet, både med forebygging, reparasjon og avslutning. Jobber også med emosjonsfokusert terapi for individer som strever med angst, depresjon, selvfølelse, fastlåste følelser eller vanskelige opplevelser.

Bestill time

Catrin tar per i dag ikke inn nye klienter grunnet doktorgradspermisjon.

De fleste av oss har det vanskelig i korte eller lange perioder i livet. Hvis du opplever at du strever i den grad at det går ut over deg selv, familien eller jobben din, kan det være lurt å snakke med en psykolog. Terapi høres for mange skremmende ut, men egentlig er det bare samtaler i et trygt rom sammen med en person som er utdannet til å hjelpe deg med å sortere tanker, følelser og behov.

Jeg jobber for det meste med emosjonsfokusert terapi (EFT). Det er en metode der vi jobber med å bedre tilgangen til dine egne følelser og behov, samt med å endre fastlåste emosjonelle mønstre. Kort sagt kan terapi brukes til å sortere tanker og følelser, bearbeide opplevelser og hendelser og forstå og videreutvikle deg selv.

Når jeg jobber med par jobber jeg også etter emosjonsfokuserte prinsipper. Det betyr at mitt hovedfokus dreier seg om å styrke og reparere det emosjonelle båndet mellom dere. Jeg er opptatt av å åpne kommunikasjonen i en trygg ramme og hjelpe dere til å snakke sammen på en litt annen måte enn dere vanligvis gjør. Jeg vil prøve å forstå dere begge og hjelpe til med utforske hvorfor forholdet har blitt vanskelig, og hva som skal til for å reparere det.

Parterapi brukes til å:

  • Forbygge, sørge for at kjærligheten forblir.

  • Reparere, finne tilbake til kjærligheten man trodde var tapt.

  • Avslutte, samarbeide rundt nye roller som oppstår når man ikke lenger er et par.


Jeg har tatt en videreutdanning som emosjonsfokusert parterapeut hos SEFT og tar for tiden en treåring videreutdanning i emosjonsfokusert terapi hos NIEFT. Jeg har jobbet som privatpraktiserende psykolog siden 2012.