IPR portrett web Stian Midtgård

Stian Midtgård

Bergen, Psykolog

Klinisk arbeidspsykolog med bred erfaring innen feltet arbeid og psykisk helse. Belastninger i arbeidslivet, utbrenthet, depresjon, utmattelse, angst, uro, stress, selvkritikk, irritabilitet, søvnproblemer og dårlig selvtillit/selvfølelse kan være vanskelige å håndtere på egenhånd.

Bestill time

Samtaleterapi er en måte å forstå noe mer om situasjonen du står i, og en måte å få tak i egne, iboende ressurser som gjør endring mulig.

Jeg har alltid interessert meg for betydningen arbeid har på psykisk helse. Arbeid kan til tider være en stressfaktor og belastning som påvirker vår psykiske helse negativt, samtidig som få ting er mer belastende enn frafall fra arbeidslivet enten via sykemelding eller arbeidsledighet. Arbeid kan være en kilde til positive opplevelser gjennom mestring, sosialt felleskap og opplevelsen av å være nyttig og er derfor en viktig arena for å bedre psykisk helse.

Hvordan mestre arbeid og sviktende helse, hvordan håndtere et stadig omskiftende og krevende arbeidsliv, hva er det som gjør at noen arbeidsplasser har skyhøyt sykefravær og noen har det ikke? Slike spørsmål har alltid fascinert meg og det er derfor veldig spennende å kunne arbeide her ved IPR og tilby behandling gjennom Arbeidsrettet Behandling (ARB). Jeg tilbyr behandling for depresjon, angst, utbrenthet, utmattelse, søvnproblemer og smertemestring. Ønsker du samtaler/behandling med meg utenom Arbeidsrettet Behandling er det også fullt mulig. Jeg arbeider primært med kognitiv atferdsterapi (CBT), men har i tillegg tatt videreutdanning i Emosjonsfokusert Terapi (EFT)

Jeg holder også kurs i Motiverende Intervju (MI) og er medlem av MINT - The Motivational Interviewing Network of Trainers – som er en internasjonal organisasjon av instruktører i Motiverende Intervju (MI).

I tillegg tilbyr jeg en rekke andre arbeids- og organisasjonspsykolog tjenester som lederkurs, konflikthåndtering, faktaundersøkelse, foredrag og kurs om psykisk helse og arbeid m.m.