Vanja webfil 11 22 copyright Cecilie Bannow 3

Vanja Hjelmseth

Bergen, Psykolog & Salg- og Markedssjef ved IPR Bergen

Lang terapeutisk erfaring med barn, ungdom og voksne som strever med egne følelser, relasjoner eller vonde livserfaringer. Jobber med emosjonsfokusert foreldreveiledning ved vansker i relasjonen mellom foreldre og barn, psykologer i egenterapi, veiledning, sakkyndig, kurs, foredrag og undervisning.

Bestill time

Har du det kjipt og synes det er vanskelig å finne mening i hverdagen? Har livets utfordringer blitt så overveldende at det er vanskelig å fungere? Kanskje du har kjent på følelser som gjør så vondt at de nesten ikke er til å holde ut?

Jeg er en emosjonsfokusert, empatisk og engasjert terapeut som er opptatt av å forstå hvordan det er å være deg, og hva du trenger for å få det bedre med deg selv og med andre. Emosjonsfokusert terapi utforsker temaer som: hva er følelser egentlig godt for når de kan gjøre så vondt? Kan vi forandre følelser? Hva når årsakene ligger langt tilbake? Min erfaring er at følelser kan endres uavhengig av når og hvorfor de oppsto! Selv når vi tar med oss gamle, fastlåste mønstre fra fortiden, kan vi endre hvordan vi forholder oss til følelsene i nåtid. Selv om det kan være vondt å gå inn i, føles det godt å få støtte og veiledning til å komme igjennom og ut av smertefulle følelser. I prosessen vil du finne ut hvordan vonde følelser kan gi god informasjon om hva du trenger for å få det bedre. PS: Selv om jeg tar følelser på ramme alvor, har jeg også humor og varme.

Jeg har fem års videreutdanning i emosjonsfokusert individual-, par- og familieterapi, er sertifisert veileder i Circle of Security (COS-P), Tuning in to Kids (TiK) og har videreutdanning som barnefaglig sakkyndig. Jeg har vært psykolog ved IPR Bergen siden 2003 og jobbet tidligere som PP-rådgiver i pedagogisk-psykologisk tjeneste og som miljøterapeut innen psykiatri og barneverninstitusjoner.