© Julianne Leikanger Ipr Web 7076

Vår historie

Institutt for Psykologisk Rådgivning har 63 terapeuter i Oslo og Bergen. Vi tilbyr individualterapi, parterapi, ekteskapsrådgivning, familieterapi, foreldreveiledning, kurs, veiledning for helsepersonell og sakkyndig arbeid.

Institutt for Psykologisk Rådgivning er Norges største kompetansemiljø innen emosjonsfokusert terapi (EFT) og har en underavdeling: Norsk Institutt for Emosjonsfokusert terapi (NIEFT). Med unntak av det umiddelbare miljøet rundt Leslie Greenberg i Canada, er vi også det største EFT-miljøet på verdensbasis. Vi driver med fagutvikling, forskning og formidling.

IPR startet som et enkeltpersonforetak i Bergen året 1984, i regi av Svein Magnar Hansen. I 1986 gikk IPR over til å bli et aksjeselskap. I 2011 gjennomgikk IPR store endringer, og den nåværende ledelsen i Bergen overtok driften av hele selskapet. I mange år var IPR kjent som "det blå kontoret på Bryggen", men i 2012 flyttet vi til Christian Michelsens gate og utvidet fra 6 til 9 kontorer. I 2015 utvidet vi til ytterligere 11 kontorer, og i 2017 utvidet vi med egne kurslokaler og ett kontor. I 2017 åpnet IPR sammen med 9 modige psykologer et nytt kontor i Oslo.

Vi har som mål å tilby psykologtjenester av høy kvalitet, å være verdens beste arbeidsplass for de som jobber hos oss og påvirke faget og samfunnet. Vår visjon er å gjøre Norge og verden litt mer følelsesvennlig!

 Bodil Solheim - Psykologspesialist Bergen
Bodil Solheim - Arbeidsrettet behandling
 Jan Reidar Stiegler - Psykologspesialist Bergen
Jan Reidar Stiegler - Fagsjef NIEFT
 Vanja Hjelmseth - Psykolog Bergen
Psykolog Vanja Hjelmseth
 Anne Hilde Vassbø Hagen - Psykolog Bergen
Anne Hilde Vassbø Hagen