IPR portrett web copyright Cecilie Bannow 7

Heidi Kristin Håland

Bergen, Kognitiv terapeut

Hei! Jeg tilbyr kognitiv terapi til mennesker som har utfordringer i forhold til alkohol, sosial angst, depresjon, selvbildeproblematikk, utbrenthet, selvivaretakelse og det å håndtere rollen som pårørende.

Bestill time

Strever du med negative tanker eller usikkerhet i møte med andre? Kjenner du deg sliten av indre og ytre forventninger hjemme og på jobb? Er det vanskelig å gi uttrykk for dine grenser, hva du egentlig mener og har behov for slik at det blir for stor avstand mellom din innside og din utside? Har du tatt vanskelig valg i livet og trenger hjelp på veien videre? Er du urolig over at du litt for ofte bruker alkohol for å dempe ubehag og roe ned etter jobb? Eller leter du etter en bedre måte å være pårørende på slik at du ikke sliter deg ut?

Jeg har tro på menneskets potensiale til å endre sine livsbetingelser når det er nødvendig og jobber gjerne sammen med deg i terapirommet. Kognitiv terapi er en tilnærming der sammenhenger mellom tanker, følelser, kroppslige tilstander og handlinger tydeliggjøres på en hjelpsom måte. Hovedfokuset er på hvordan du har det i livet ditt nå, men vi bruker også noe tid på å forstå det som er vanskelig for deg i lys av din historie. Det er ofte gode grunner for at det som er vanskelig for oss, er vanskelig. Jeg er opptatt av å gi hjelp til selvhjelp, og vil gjerne lære deg hvordan du kan støtte deg selv slik at du kan få det bedre ved hjelp av kognitiv terapi.

Jeg er utdannet kognitiv terapeut og godkjent veileder for kognitive terapeuter av Norsk Forening for Kognitiv Terapi. Jeg underviser og veileder fagpersoner som holder på å utdanne seg til kognitive terapeuter. I tillegg er jeg utdannet familieterapeut og har lang erfaring med Motiverende Intervju. Til daglig jobber jeg som terapeut i Helse Bergen. Jeg jobber for det meste individuelt, men kan også tilby par- eller familiesamtaler ved behov.