Marit Bjørkhaug - Psykolog Bergen

Marit Bjørkhaug

Bergen, Psykologspesialist

Lang erfaring med psykologisk behandling for vonde tanker og følelser, lav selvfølelse, angst, depresjon, stress, traumer, relasjonelle og sosiale vansker. Jobber hovedsakelig med kognitiv terapi, EMDR, affektbevissthet, mindfulness og selvmedfølelse.

Bestill time

Du har kanskje lenge tenkt på å ta kontakt med en psykolog, eller kanskje det nylig har oppstått noe i livet ditt som gjør det vanskelig å fungere helt slik som du ønsker. Kanskje du har forsøkt å skape en endring i livet ditt, men opplever at du ofte faller tilbake i gamle spor?

Hvis du plages av vonde tanker og følelser, lav selvfølelse, stress eller sosiale vansker, vil jeg gjerne kunne bidra til at du skal kunne få det bedre.

Vi to samarbeider om å tilpasse terapien ut fra dine ønsker og behov. Ofte vil det være nyttig å se på hvordan tidligere negative erfaringer kan ha bidratt til strategier for mestring og beskyttelse som var nødvendige og kanskje nyttige en gang, men som kan ha uheldige konsekvenser i dag og føre til emosjonelle og relasjonelle vansker.

Gjennom innsikt og forståelse for deg selv og dine egne følelser og reaksjoner kan du få hjelp til å bli mer anerkjennende, trøstende og oppmuntrende mot deg selv. Du kan lære gode strategier for å regulere vanskelige følelser og vi kan sammen jobbe for at du skal få mot til å ta nye valg som er gode for deg selv og for dem som er glad i deg.

Jeg er spesialist i klinisk voksenpsykologi og har videreutdanning i kognitiv terapi. Jeg har utdanning i EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing). Metoden er utviklet for behandling av traumer, men kan også være nyttig for mange andre problemstillinger. Ellers er jeg interessert i tilknytning, affektbevissthet, selvmedfølelse og oppmerksomt nærvær.