Marit Albertsen - Psykolog Bergen

Marit N. Albertsen

Bergen, Psykoterapeut og phD kandidat

Jeg er psykomotorisk fysioterapeut og psykoterapeut, noe som gir meg en særegen kompetanse om sammenhengen mellom kropp og sinn. I terapi benytter jeg kroppsorientert terapi, kognitiv atferdsterapi og emosjonsfokusert terapi. Jeg tilbyr individualterapi, gruppeterapi og familieterapi.

Bestill time

Jeg har for tiden delvis forskningspermisjon og tar i svært begrenset grad imot nye henvendelser.


Er du ung eller voksen som sliter med lav selvfølelse, perfeksjonisme, spiseforstyrrelse med overspising, underspising, tvangspreget trening og / eller oppkast? Oppleves livet overveldende, er du i en krise, har du opplevd traumer, er utbrent, sliter med negativt stress, angst, depresjon eller har sammensatt problematikk der kroniske smerter, hodepine, muskel- / skjelettplager, utmattelse og svimmelhet kan være del av symptombildet? Eller trenger du som forelder foreldreveiledning eller som partner parterapi?

Dette er områder jeg har god kompetanse på og kan tilby hjelp på. I timene benyttes samtale, og vi kan ved behov inkludere kroppslige øvelser der vi for eksempel fremmer bevisstgjøring, finner nye strategier for å møte utfordringene, finner ro, eller lignende.

Jeg har ni års høyere utdanning innen helsefag fra Universitet og Høyskole, og har jobbet med psykisk helse siden 2002. Jeg er psykomotorisk fysioterapeut med videreutdanning i Basal Kroppskjennskap, og har kompetanse og erfaring innen psykologiske behandlingsformer som mindfulness, kognitiv atferdsterapi og emosjonsfokusert terapi. Siden 2002 ar jeg vært fast ansatt i spesialisthelsetjenesten for psykiske lidelser på sykehus, der jeg fortsatt har en detidsstilling og jobber med alvorlige spiseforstyrrelser. I tillegg har jeg som selvstendig næringsdrivende levert helsetilbud i bedrifter i nærmere 10 år med fokus på stressmestring, livsstil, ernæring, trening, muskel- og skjelett plager, sammensatte og lettere psykiske lidelser. Jeg er instruerer yoga, tai chi og pilates, og har forsket på sammenhengen mellom kropp og sinn. Jeg holder kurs og undervisning om kroppens betydning i terapi, selvivaretagelse og livet, kunnskap jeg også bruker i terapitimene der det er nyttig.