IPR 40 år LOGO

Jubileumskonferansen: Såret som liten, sårbar som stor - Vold, ensomhet, utenforskap, radikalisering, 16. og 17. oktober 2024

Oslo - 16 og 17 oktober 2024

«Så mye raseri og utagering, fullstendig blottet for empati – ufyselig! Tenk at han har vært et uskyldig spedbarn» Hva skjer på veien fra den nyfødtes uskyld til de voksnes handlinger, følelser, holdninger og ideer som vi ikke liker og kan kjenne avsky for?

Booking

Jubileumskonferansen 16 og 17 oktober 2024

I denne konferansen vil vi prøve å minske avstanden mellom det uskyldige barnet og de sårbare voksne, som havner utenfor samfunnets normer og struktur. Vi ønsker å forstå det vonde, og noen ganger farlige, utenforskapet:

Hvordan skjer radikalisering? Hva skal til for å snu en negativ utvikling? Hvem er de uelskelige? Hvordan forstå de umøtte emosjonelle behovene? Hvordan nå de mest ensomme? Hvordan bør vi møte voldsutøvere? Kan vi forstå en terrorist? Hva skjer med oss i møtet med mennesker som vekker ubehag i oss? Med respekten vår? Med empatien vår?

Dette blir en konferanse med mange personlige historier sammenvevd med faglig kompetanse og erfaring. Du kommer til å le, gråte og bli sint på andres vegne.

Institutt for Psykologisk Rådgivning feirer 40 års jubileum med denne konferansen for terapeuter, miljøterapeuter, lærere, jurister, politi og andre som jobber med sårede barn eller sårbare voksne.

Foredragsholdere: Nadia Ansar & Abid Raja, Per Isdal, Peder Kjøs, Catrin Sagen & musiker Marianne Sveen, Leo Ajkic, Ida Brandtzæg & Stig Torsteinson, Oliver Lovrenski, Aksel Inge Sinding, Anne Hilde Vassbø Hagen & Vanja Hjelmseth, Jan Reidar Stiegler, Cathrine Moestue, Trine Haug Wiese.

Praktisk informasjon

Dato:16 og 17 oktober 2024
Tidspunkt: 09.00 - 16.00
By: Oslo
Sted: Håndverkeren, Rosenkrantz' gate 7.
Lunsj: 12:00. Enkel lunsj er inkludert.
Pris: 5990,-
Rabattert pris:
NIEFT medlem/ Ansatt på kveld IPR: 4195,-, Studentpris: 2995,-


På kvelden inviterer vi deltakerne til en sosial sammenkomst i våre nye lokaler i Karl Johansgate 41 B den 16 oktober.

Om Håndverkeren
Dette flotte lokalet midt i Oslo sentrum har vært i bruk helt siden 1847. Sommeren 2023 åpnet Håndverkeren dørene til nyoppussede lokaler. Kombinasjonen av historie og storslagen prakt, flotte og moderne fasiliteter, og plassering i Oslo sentrum gjør Håndverkeren til et fantastisk sted å samles.

Kurset er godkjent av Norsk Psykologforening som 14 timer vedlikeholds kurs for psykologspesialister.

PROGRAM

DAG 1

08:30-09:00 Registrering 
09:00-09:10 Velkommen   
09:05-10:30 Nadia Ansar & Abid Raja – Min skyld og Min skam 
10:30-10:45 PAUSE  
10:45-11:30 Jan Reidar Stiegler – Skam og utenforskap 
11:30-12:15 Peder Kjøs – Alene midt iblant dere
12:15-13:15 LUNSJ  
13:15-14:45 Per Isdal – De som utøver vold  
14:45-15:00 PAUSE  
15:00-15:45 Catrin Sagen & Marianne Sveen - De ingen kan elske  
15:45-16:00 Aksel Inge Sinding - Skråblikk på IPR  
18:00 Fest i IPR sine lokaler på Karl Johans gate 41B     

DAG 2   

09:00-09:45 Ida Brandtzæg & Stig Torsteinson – Se ungdommen innenfra
09:45-10:30 Aksel Inge Sinding intervjuer forfatter Oliver Lovrenski – Da vi var yngre
10:30-10:45 PAUSE  
10:45-12:00 Anne Hilde Vassbø Hagen & Vanja Hjelmseth – Fuck off! Om validering av sinne og å sette grenser  
12:00-13:00 LUNSJ  
13:00-13:45 Cathrine Moestue – Sekten. De kalte meg Roxy
13:45-14:00 PAUSE  
14:00-14:45 Politi Trine Haug Wiese – Radikalisering og forebyggende politiarbeid   
14:45-15:00 PAUSE   
15:00-15:50 Leo Ajkic – Et skråblikk på integrering
15:50-16:00 Avslutning   

Konferansier: Psykolog Aksel Inge Sinding 

FOREDRAGSHOLDERE

Nadia Ansar & Abid Raja – Min Skyld og Min Skam

 Nadia og Abid bilde kopi
Abid Raja & Nadia Ansar

Ekteparet Abid Raja og Nadia Ansar har vært gift i over 20 år. De vet bedre enn de fleste hvor viktig det er å både kjenne på og snakke om følelsene sine. Gjennom hver sin bok, «Min skyld» og «Min skam» deler de åpent og ærlig fra eget liv. Med sin åpenhet er de med på å gjøre Norge til et litt mer følelsesvennlig sted.

Abid Raja er stortingspolitiker, advokat og forfatter. Han har siden ungdomsårene vært svært engasjert på områder som integrering og innvandrernes kår i Norge. I 2021 ga han ut boken «Min skyld - en historie om frigjøring». I denne beskriver Abid Raja den brutalt ærlige historien om den turbulente klassereisen, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Nadia Ansar er psykologspesialist ved Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo. Hun har forsket på og tatt doktorgrad i metoden Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre. Hun er opptatt av at terapeuter skal kjenne sine egne emosjonelle sår. Med boken «Min skam – en historie om forventninger og løsrivelse» veksler hun mellom å være den sårbare og den sterke, og bruker sin personlige og faglige stemme til å fortelle historien om den flinke minoritetsjentas kamp for å få lov til å være seg selv.

Møt ekteparet Abid og Nadia i et nært og personlig bokforedrag med bakgrunn i deres kritikerroste bøker om Skyld og Skam. Abid Rajas selvbiografi «Min Skyld» vant Bokhandlerprisen, og ble den mest solgte boka i Norge i 2021. Nadia Ansars selvbiografi «Min skam» kom ut i 2023 og ble nominert til Bokhandlerprisen. På denne konferansen kan du møte de to til et foredrag om motgang og frigjøring. Et foredrag om kampen for kjærlighet, som både berører og inspirerer.

Per Isdal - De som utøver vold

 Per Isdal
Per Isdal

Per Isdal er psykolog og forfatter. Han etablerte Alternativ til Vold i 1987, som et av de første behandlingstilbudene i Europa for menn som har volds- eller aggresjonsproblemer mot samlivspartner. I 2011 mottok han Den store psykologprisen for sitt arbeid for å utvikle behandlingstilbud for menn som har utøvd vold mot kvinner. Kongen utnevnte i 2017 Isdal til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Hans arbeid der han møtte voldsutøvere førte til at han var i ferd med å bli utbrent. Basert på egen opplevelse laget han foredraget og skrev boken «Smittet av vold». Han har også gitt ut boken «Meningen med volden».

Peder Kjøs - Alene midt iblant dere

 Peder Kjøs
Peder Kjøs

Noen føler seg alene nesten uansett hvem og hvor mange de har rundt seg. Det er som om de har med seg ensomheten inn i relasjonene sine. Hvor kommer denne ensomheten fra? Hvor vanlig er det å føle seg eksistensielt alene? Hvordan bryte ut av ensomheten og knytte bånd? Hvordan kan en terapeut bidra?

Flere enn før sier at de føler seg ensomme, og forskere peker på ensomhet som en moderne epidemi med store konsekvenser for psykisk og fysisk helse. Dette foredraget vil gi deg en dypere innsikt i hvordan og hvorfor ensomhet oppstår, og hvordan tematisere og håndtere disse følelsene.

Peder Kjøs er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo 1997, spesialist i klinisk voksenpsykologi 2005, doktorgrad i psykologi 2017. Har jobbet som psykolog i rusomsorg, barnevern, psykiatrisk sykehus og i privatpraksis, og som veileder og kursholder for psykologer i videreutdanning. Fast spaltist i VG, hyppig bidragsyter i flere medier. Terapeut i NRK-dokumentaren Jeg Mot Meg i 2016 og 2018, og i podkasten Hos Peder i 2018. Han har skrevet en rekke bøker, deriblant Berøring (Pax, 2018), Angst (Kagge, 2019), Alene (Vigmostad & Bjørke, 2020) og Du kan få det bedre (Kagge, 2023). For tiden er han aktuell med podcasten Peder hos Podimo. Far til tre, gift og bor i Oslo.

Catrin Sagen & Marianne Sveen - De ingen kan elske

 Catrin Sagen julianneleikanger 017 svart hvitt
Catrin Sagen
 Marianne Sveen 2jpg
Marianne Sveen

Catrin Sagen er psykolog ved Institutt for psykologisk rådgivning i Oslo og kjent fra Kjærlighetspodden og TV-serien ”Gift ved første blikk”. Hun jobber emosjonsfokusert med par og familier og er en erfaren foredragsholder. Catrin har vært medforfatter av et kapittel i boken «Håndbok i parterapi» og hun holder på å skrive en ny bok om parforhold og kjærlighet. I tillegg har Catrin en liten skuespillerkarriere og hennes største rolle var i kinosuksessen «Skjelvet». Catrin er gift og er mor til tre barn.

Marianne Sveen er musiker og vokalist. Hun er kjent fra bandet Katzenjammer og Tv2’s ”Århundrets stemme”. Marianne og Catrin skal sammen by på tekst og musikk om de uelskelige.

Leo Ajkic - Et skråblikk på integrering

 Croppet Leo
Leo Ajkic

Fra Bergen med rungende røst og klar tale. Leo Ajkic har siden 2007 vært en nyskapende, uredd og engasjert mediepersonlighet. med et brennende samfunnsengasjement og utradisjonell tilnærming til de store og små spørsmålene i livet har Leo flyttet og utfordret grenser. Siden 2010 har han ledet og bidratt til en rekke radio-og-tv-produksjoner. Litt om foredraget: Leo Ajkic tar oss igjennom sin personlige reise om å være på flukt fra krig- oppveksten i Bergen- krydret med et personlig skråblikk på god/ikke så god integrering og inkludering.

Ida Brandtzæg & Stig Torsteinson - Se ungdommen innenfra

 Ida Bradtzæg Stig Torsteinson Tilknytningspsykologene
Ida Bradtzæg Stig Torsteinson

Ida Brandtzæg og Stig Torsteinson er psykologspesialister, fagbokforfattere, utviklere og foredragsholdere. De har lang klinisk erfaring fra PPT, BUP (Nic Waals Institutt i Oslo) og barnevern. I hele sitt arbeidsliv har de arbeidet med å styrke relasjoner mellom foreldre og barn, og har siden 2011 arbeidet med implementeringen av Circle of Security i Norge, Sverige og Danmark.

De siste 12 årene har Ida og Stig også engasjert seg i arbeid med å styrke relasjoner mellom ansatte i skole og barnehage og barn/ungdommer. I 2013 skrev de, sammen med psykologspesialist Guro Øiestad, første del av den bestselgende triologien «Se barnet Innenfra» for ansatte i barnehage. I 2016 kom boken «Se eleven innenfra» for ansatte i skole, og høsten 2023 ga de ut «Se ungdommen Innenfra» for alle som arbeider i og med ungdomsskolen. I tillegg har Ida og Stig, sammen med folkOm og Marthe Sveberg, utviklet psykodukasjonskursene «Se barnehagebarnet innenfra» og «Se eleven innenfra".

I foredraget vil Ida og Stig fortelle om bakgrunnen for boken «Se ungdommen innenfra». Forskning viser at flere elever på ungdomsskolen føler seg utrygge på de voksne i skolen, sammenlignet med lavere klassetrinn. Samtidig er ungdomstiden preget av høy intensitet i følelser og varhet for avvisning. Forekomsten av angst, tvang og depresjonslidelser er større i ungdomstiden enn noen annen periode i livet. Derfor mener Ida og Stig at det er ekstra viktig at vi legger til rette for trygge voksenrelasjoner i denne perioden, også i skolen.

Ekteparet vil under foredraget også reflektere over egen ungdomstid og hva de selv hadde trengt, men også reflektere over hva som faktisk gjorde en forskjell for dem.

Hør Ida og Stig fortelle om bakgrunnen for boken og om hvordan vi kan legge til rette for at skolen blir en tryggere arena for ungdommene våre.

Oliver Lovrenski – Da vi var yngre

 Oliver Lovrenski Jubileumskonferanse IPR
Oliver Lovrenski
 Aksel Inge Sinding jubileumskonferansen
Aksel Inge Sinding

Oliver Lovrenski (f. 2003) har kroatisk bakgrunn og har vokst opp i Oslo. Høsten 2023 debuterte han som forfatter med boken Da vi var yngre, en oppvekstroman fra dagens Oslo. For denne boka er han tildelt Bokhandlerprisen, og var nominert til Brageprisen. Hittil er Da vi var yngre solgt til 14 land.

Boken er en fortelling om vennskap, sorg, rus og overlevelse i dagens Oslo. Det er et sjeldent innblikk i et røft miljø, og en intens og rå oppvekstroman fortalt med varme og humor.

På konferansen møte du Oliver Lovrenski på scenen i samtale med psykolog Aksel Inge Sinding. Samtalen vil sette fokus på hva ungdom som faller utenfor søker og har behov for – fra hverandre, fra fellesskapet og fra systemene i samfunnet.

 Da vi var yngre - Oliver Lovrenski
Da vi var yngre - Oliver Lovrenski

«Hver setning vibrerer i Oliver Lovrenskis hjerteskjærende roman om en kriminell ungdomsgjeng i Oslo. Debutantens hyperrealistiske skildring er poetisk bearbeidet til usedvanlig leken litteratur som har humor og snert.»

- Aftenposten, årets ti beste bøker 2023

Anne Hilde Vassbø Hagen & Vanja Hjelmseth Fuck off! Om validering av sinne og å sette grenser

 Anne Hilde Vassbø Hagen jubileumskonferansen
Anne Hilde Vassbø Hagen
 Vanja jubileumskonferanse
Vanja Hjelmseth

Anne Hilde Vassbø Hagen jobber som leder og psykolog ved Institutt for Psykologisk Rådgivning og Norsk Institutt for Emosjonsfokusert Terapi. Anne Hilde er en ettertraktet foreleser og veileder. Hun har skrevet flere bøker og laget en rekke animerte opplysningsfilmer om psykisk helse, blant annet de populære filmene om Alfred & Skyggen. Hun har også medvirket i foreldrepodkasten «Kan jeg ikke bare få fasiten?» og vært delaktig i mange andre nettbaserte resurser, som «Bom på innsida» og «Spinnville følelser»

Anne Hildes bibliografi:

Bøker:

  • Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre – en lærebok for terapeuter og veiledere (utgitt ut på 3 språk)
  • De seks store følelsene
  • Sinte barn og sinte voksne (utgitt på 5 språk)
  • Superkraften i alle foreldre
  • Terapeutens håndbok i Emosjonsfokusert terapi


Opplysningsfilmer som ligger på YouTube:


Vanja Hjelmseth er psykolog ved Institutt for psykologisk rådgivning i Bergen. Hun har lang terapeutisk erfaring med barn, ungdom og voksne som strever med egne følelser, relasjoner eller vonde livserfaringer. Hun jobber med kurs og undervisning, terapi, veiledning for ulike yrkesgrupper og foreldreveiledning med fokus på å hjelpe foreldre til å forstå og håndtere følelser som blir vanskelige i relasjonen mellom foreldre og barn.

Vanjas bibliografi:

  • Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre – en lærebok for terapeuter og veiledere (utgitt ut på norsk, engelsk og tysk)
  • Terapeutens håndbok i Emosjonsfokusert terapi (kapittel om Emosjonell prosessering og endring)

Jan Reidar Stiegler - Skam og emosjonelle behov som ikke blir møtt

 Jan Reidar webfil kvadrat
Jan Reidar Stiegler

I dette foredraget vil Jan Reidar Stiegler snakke om hvordan vi bedre kan forstå ulike former for utenforskap ut fra et følelsesperspektiv, og da særlig med fokus på følelsen skam. Stiegler jobber ved Institutt for psykologisk rådgivning, Norsk Institutt for Emosjonsfokusert terapi og Universitetet i Bergen. Han er klinisk spesialist i emosjonsfokusert terapi, forsker på terapi, og er en erfaren foredragsholder.

Jan Reidar er forfatter av boken «Emosjonsfokusert terapi – å forstå og forandre følelser», den populære selvhjelpsboken «Klok på følelser» og den populærvitenskapelige boken «De seks store følelsene». Han er også medforfatter og redaktør av nyutgivelsen «Terapeutens Håndbok i Emosjonsfokusert terapi». I tillegg har han publisert et titalls vitenskapelige artikler. Han har samboer og er far til tre barn.

Aksel Inge Sinding - Skråblikk på IPR

 Aksel Inge Sinding jubileumskonferansen
Aksel Inge Sinding

Aksel Inge Sinding var en av psykologene som startet opp IPR Oslo i 2017. Etter dette har han ikke sett seg tilbake, og siden 2021 har han også hatt stillingen som daglig leder. Som leder er Aksel spesielt opptatt av at man alltid skal kunne lære og utvikle seg som terapeut, at det skal være hyggelig og trygt på jobb, og å sikre høy kvalitet på all utadrettet virksomhet. En av Aksels viktigste roller i IPR, i hvert fall ifølge ham selv, er imidlertid å lage morsomme vitser, filmer og sanger om EFT, psykologvirket og livet i klinikken.

Politi Trine Haug Wiese – Radikalisering og forebyggende politiarbeid

 Politiet logo sort

Forebygging av radikalisering og voldelig ekstremisme er et samfunnsansvar. Hvordan kan vi så tidlig som mulig fange opp personer i risikosonen, slik at vi sammen kan få tatt ned bekymringen før den blir en trussel mot samfunnet?

Trine H Wiese har arbeidet 24 år i politiet og jobber i dag som leder for politiets radikaliseringskontakter og mangfoldskontakter i enhet øst i Oslo politidistrikt. Trine har gjennom hele sin karriere hatt fokus på politiets forebyggende arbeid.

I 2011 fikk Trine jobb som dialogpoliti i Oslo og innen hun rakk å starte ble Norge rammet av et terrorangrep, bomben i Regjeringskvartalet og angrepet på Utøya. Gjennom dialogjobben har hun møtt mange med ulike radikale og til tider ekstreme meninger, personer og miljøer som tror så sterkt på noe at de er villig til å gå lengre enn andre på godt og vondt. Samfunnet trenger radikale idéer for å gå videre, men hvor går grensen for hva vi kan akseptere? Når går man fra å være radikal til ekstrem og til å være villig til å bruke vold for det du tror på?

Interessen for å lære mer om dette tema tok Trine videre til PST og deres forebyggende arbeid opp mot radikalisering, voldelig ekstremisme og terror. Under de åtte årene hun jobbet i PST tok hun initiativ til, og var med på å utvikle, det samarbeidet som i dag er etablert mellom Oslo politidistrikt og PST på området. Et samarbeid som krevde at man tenkte nytt, delte mer informasjon og så etter muligheter fremfor begrensninger. Hovedfokuset var at man skulle sitte igjen med en felles situasjonsforståelse av truslene vi står ovenfor.

Siden 2022 har Trine vært tilbake i Oslo politidistrikt, som leder for det forebyggende arbeidet mot radikalisering og voldelig ekstremisme i enhet øst. Hovedmotivasjonen for å gå tilbake til politiet var å komme tettere på det lokalorienterte samarbeidet, kunne jobbe mer med de bakenforliggende årsakene for hvorfor noen blir radikalisert og skape gode rutiner for det videre tiltaksarbeidet. Målet med dette er å fange opp personer i risikosonen så tidlig som mulig, så vi kan møte de med tiltak som fungerer og får tatt ned bekymringen før den blir en trussel.

Trine jobber for at vi skal samarbeide enda mer på tvers av de rollene vi har i samfunnet. Forebygging av utenforskap, radikalisering og ekstremisme er et felles ansvar vi alle har og som ingen klarer å gjøre alene.

Cathrine MoestueSekten. De kalte meg Roxy

 Cathrine Moestue
Cathrine Moestue

Hvis du hadde hatt mulighet til å bli del av en bevegelse som kunne lindre barns lidelser på flukt fra krig og hungersnød, ville du sagt ja? Det var dette Cathrines lærer i moralfilosofi tilbød henne da hun var 19 år gammel teaterstudent i Sverige. Det historiske bakteppet fra 1984, da verden sto ovenfor en enorm sultkatastrofe i Etiopia har flere paralleller med dagens krise i Gaza.

Cathrine sa ja til å hjelpe uten å vite at den karismatiske læreren løy om hvem han var, uten å vite at hans program for «å redde de sultne barna i verden» var en konspirasjonsteori, uten å vite at hun ville bli fanget i en traumatisk relasjon i 7 år. Cathrines virkelighetsoppfatning ble totalt fordreid da hun ble isolert fra sin familie, sitt nettverk, sine primære følelser og fikk navnet «Roxy».

I denne presentasjonen vil Cathrine gi deg en unik personlig innsikt i de ulike stadiene av hennes radikale identitetsendring, fra den 19 år gamle «blide Cathrine» - en ung kreativ jente som ville bli skuespiller - til en streng «moralistisk Roxy» som ofret alt for å «redde verden». Cathrine vil utforske hvordan skam og frykt ble brukt i både rekruttering og kontroll av hennes mentale tilstand av å være «Roxy». Og hvordan underkastelse og dissosiasjon ble den eneste veien til overlevelse i den relasjonelle dynamikken med læreren. I høst gir Cathrine ut boken «Sekten. De kalte meg Roxy». I foredraget deler Cathrine hvor vanskelig skriveprosessen har vært. Noen ganger fint, men mest av alt veldig krevende. Cathrine skrev ikke boken «Sekten. De kalte meg Roxy» på tross av smerten, men på grunn av den, og det var smerten som fortalte henne at noe viktig hadde skjedd.

Deltakerne vil sitte igjen med en forståelse av hva en sekt er, hvordan et traumebånd fungerer som en desorganisert tilknytning og hvordan psykisk vold kan bli brukt i rekruttering til ekstremisme. De vil også bli kjent med hva begrepet «traumatiserende narsissisme» betyr, hvordan skyldfølelse for egne privilegier kan bli misbrukt når kriser i verden oppstår og ikke minst hvor vanskelig det er å skrive om egne traumeerfaringer.

Cathrine Moestue er psykolog og forfatter som har spesialisert seg på Emosjonsfokusert terapi (EFT). Hun er ekspert på sosial innflytelse og ble personlig sertifisert av professor Robert Cialdini til å holde hans kurs i etisk påvirkning og beslutningspsykologi i 2007. Cathrine har jobbet i mange år med ledere i næringslivet og som høyskolelektor ved Kristiania. I dag er hun psykolog i privat praksis og jobber mest med traumer og med mennesker som har vært utsatt for vold i nære relasjoner. Cathrine blir ofte brukt som ekspertkilde i media der tema kan handle om psykisk vold, narsissisme, vanskelige følelser, manipulasjon og hersketeknikker. I 2018 ble hun medforfatter av boken Radikalisering, fenomen og forebygging. Dagbladet trakk frem at «… psykolog Cathrine Moestue gir et viktig bidrag ved å ta for seg de psykologiske faktorene som kan ha vært medvirkende til at to søstre fra Bærum reiste til Syria» i sin anmeldelse av boken. Cathrine deltar i nasjonale og internasjonale nettverk for å forebygge radikalisering, blant annet Radicalization Awareness Network (RAN) som ble opprettet av EU-kommisjonen og International Cultic Studies Association (ICSA). Som spaltist har hun skrevet om organisasjonspsykologi og mental helse i mange år, blant annet for Dagbladet Magasinet. Høsten 2024 kommer boken Sekten. De kalte meg Roxy ut i norske bokhandlere, men Cathrine har også delt sin historie internasjonalt i podkasten «A little bit culty» (ALBC) og i boken Far out av C. Gibson.

Faktura og påmelding

Faktura
Du må ha klar fakturaadresse ved påmelding.
Du kan ikke føre opp en midlertidig fakturaadresse og på denne måten reservere plass. Faktura må betales innen kursstart.
Fakturaadresse endres ikke i etterkant og betales av oppført mottaker. Stemmer ikke oppført fakturaadresse ved påmelding kan du også risikere å miste din plass.

Frister og avmelding
Påmelding er bindende.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Hele kursavgiften blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Kurset gjennomføres med forbehold om endringer av dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.
Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.
Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.