Sorg i terapirommet 2024 - Axel Sverstad Toppe

SORG i TERAPIROMMET Prosessering av sorg ved hjelp av to-stols arbeid - 6. september 2024

Online

Alle terapeuter møter på mennesker i sorg, helt uavhengig hvor vi jobber og hvilken gruppe mennesker vi jobber med. Hvordan kan vi hjelpe klienter til å prosessere følelsene de kjenner på når de opplever tap eller bærer på en gammel sorg?

Booking

Dette webinaret er rettet mot terapeuter.

Alle terapeuter møter på mennesker i sorg, helt uavhengig hvor vi jobber og hvilken gruppe mennesker vi behandler. Noen bærer på en komplisert sorg, noen har bare aldri fått tid til å sørge og noen har nettopp mistet en av sine kjære. Hvordan kan vi hjelpe mennesker i sorg på en effektiv og samtidig varm og ivaretakende måte?

På dette webinaret for terapeuter, vil du bli introdusert for en dokumentert effektiv intervensjon som er utviklet for å hjelpe klienter til å jobbe med uoppgjorte forhold – i dette tilfellet uprosessert sorg ved tap av viktige personer og relasjoner. Målet er å gi deltakerne et lett anvendelig og konkret klinisk verktøy, som man raskt kan ta i bruk i sitt terapeutiske arbeid. Intervensjonen kalles to-stols arbeid og er et stol-arbeid hentet fra emosjonsfokusert terapi (EFT). Intervensjonen kjennetegnes av at vi setter opp en dialog mellom klienten og den viktige andre som klienten har mistet, der målet er å gå inn i vanskelige følelser knyttet til en selv og tapet av den andre og prosessere sorgen. Noen ganger det også behov for å jobbe dypere med vonde følelser i en uoppgjort relasjon som handler om mer enn selve tapet og savnet, og endre vonde følelser som avvisning og skam over ikke å være god nok med mer hjelpsomme følelser. På dette webinaret skal vi i hovedsak ha fokus på prosessering av selve sorgen.

Stolarbeid er anvendelig på tvers av terapeutiske retninger og du trenger ingen forkunnskap om emosjonsfokusert terapi for å ha nytte av webinaret. Webinaret vil bestå av teoretisk og praktisk informasjon, video-demonstrasjon og en øvelse der deltakerne inviteres til å jobbe med egen sorg eller tap av en viktig person eller relasjon.


Praktisk informasjon


Dato:
06.09.24
Tidspunkt:
09.00 - 12.30
Sted:
Online via Zoom
Pris:
1190,- (NIEFT-medlem: 830,- Studentrabatt: 595,-)
Foreleser:
Axel Sverstad Toppe

Utdanningen er godkjent av Norsk Psykologforening som 3,5 timer vedlikeholdskurs for spesialister.
NB! For å motta kursbevis må du delta på webinaret med fullt navn (for- og etternavn) og kamera på.


Tilbakemeldinger fra tidligere webinar:


"Veldig nyttig kurs av en utrolig dyktig kursholder. Kurset var engasjerende og skapte mye følelser og tanker. Godt å få kjenne på hvordan øvelser fungerer før en skal bruke disse teknikkene i møte med andre. Konkret og faglig. Kan anbefale kurset for alle som ønsker å bli bedre på sorgarbeid".

"En utrolig evne til å dele fra egen erfaring, holde selve kurset med fokuset på følelsene gjennom måten å formidle på. Grundig gjennomgang av filmen med utfyllende kommentarer underveis på ulike plan. Alt i alt en svært lærerik og god opplevelse. Virkelig noe å strekke seg etter!"

"Jeg synes EFT er en vakker, respektfull, dynamisk og berørende metode til å hjelpe mennesker til bedre å komme i kontakt med seg selv og viktige områder i deres liv; både å komme i kontakt med og kunne arbeide med mot større selvforståelse og helbred".

"Viktig kurs som anbefales alle som jobber i psykisk helse"

“Webinar som er tett på erfaringer i terapirommet, vanlige problemstillinger en ofte møter”


Påmelding her

Lenke til webinaret sendes ut én time før kursstart.

Det blir ikke tatt opptak av webinaret.

Deltakerne er selv ansvarlig for å sjekke at kamera, lyd og bilde fungerer i forkant av webinarene. Logg derfor på i god tid før webinaret starter. Du kan sjekke at kamera og lyd virker når du oppholder deg i venterommet før webinaret starter.
Det er ikke alle arbeidsplasser som støtter Zoom. Deltar du på webinaret på din arbeidsplass må du derfor selv sjekke om dere har tilgang til Zoom.

Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.

Kurset vil bli avholdt med forbehold om nok påmeldte.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Kursavgift blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Påmeldingsfrist er 6. september kl. 08.00.