Utdanninger Bilde til kurs siden ipr no copy 2

EFT videreutdanning for terapeuter 1.år. Oppstart: 19. oktober 2026

Oslo

Norsk Institutt for Emosjonsfokusert terapi tilbyr 1-årig videreutdanning i Emosjonsfokusert Terapi for alle typer terapeuter.

Booking

Videreutdanning i EFT for terapeuter som arbeider klinisk - 1. år

Emosjonsfokusert terapi er en forskningsbasert modell som kombinerer ulike tilnærminger for å få til forandring. Målet med videreutdanningen er at deltakerne skal lære nye og effektive intervensjoner som endrer på pasientens emosjonelle smerte. Grunntanken bak metoden er at følelser er nyttige og nødvendige, men at de noen ganger kan bli for vonde til at pasienten håndterer de alene. Videreutdanningen gir en opplæring i avansert empatisk kommunikasjon, emosjonelt aktiverende intervensjoner og fremming av sunne emosjonelle ressurser. Opplæringen veksler mellom tre ulike pedagogiske format; teoretisk presentasjon, praktisering av ferdigheter/intervensjoner, og å studere videomateriale.

Datoer:

1.Samling
Dato
: 19.10.26 - 22.10.26
Sted: Karl Johans gate 41b, Paleet 6 etasje
Tema:
Introduksjon til EFT, stolarbeid og fokusering
Kursholder
: Kommer

2. Samling
Dato: 08.02.27 - 11.02.27
Sted:
Karl Johans gate 41b, Paleet 6 etasje
Tema:
Grunnbetingelser i EFT (PCEPS, allianse, terapeutisk tilstedeværelse og empatiske intervensjoner)
Kursholder:
Kommer

3. Samling
Dato:
31.05.27 - 03.06.27
Sted: Karl Johans gate 41b, Paleet 6 etasje
Tema:
Kasusformulering, Kjerneskjema og lindring av selvet (Inkl. emosjonelle sår og emosjonell stil).

Kursholder: Kommer


Vi tar med forbehold om endring av datoer.

Klokkeslett: Alle dager 09.00 - 16.00
Pris: 50.720 kr

År 1 – Introduksjon til emosjonell endring i EFT
1.året på videreutdanning i EFT for terapeuter handler om å bli kjent med modellen og å lære seg grunnleggende ferdigheter for å jobbe med emosjonell endring. Det er særlig fokus på arbeid med klienter som presenterer symptomer på angst og depresjon.

Første samling – Introduksjon til EFT, stolarbeid og fokusering
Denne samlingen fokuserer på å gi deltakeren en oversikt over EFT som modell og å gjøre deltakeren kjent med de tre mest sentrale intervensjonene - Fokusering, selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Spesifikt vil deltakerne få en innføring i modellen og dens teoretiske fundament. De vil bli kort introdusert for de ulike markørene med tilhørende intervensjoner som bl.a. angst og andre selv-selv prosesser og de vil få en grundig praktisk og teoretisk innføring i intervensjonene selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold, og hvordan disse henger sammen med vanlige psykiske lidelser som angst og depresjon. De vil i tillegg få både beskrivelse av og opplevelse med fokusering og minifokusering, samt lære om hvordan det å fremme kontakt innover og opplevelse i klienten er et sentralt element i EFT (typisk: aktivere, skape kontakt med og formidle fra). En enda mer utbroderende beskrivelse av og øving på fokusering kommer igjen på 1. samling på modul 2. På denne første samlingen er det også et mål at deltakeren skal introduseres for de rogerianske grunnbetingelsene for EFT, forstå de ulike fasene i behandling og lære ideen om å følge markører basert på klientens emosjonelle prosess i timen.

Andre samling – Allianse, Empati, Terapeutisk tilstedeværelse og Lindring av selvet
På denne samlingen vil det være fokus på de grunnleggende betingelsene som er nødvendige forutsetninger for emosjonelle endringsprosesser. Deltakeren vil lære mer om terapeutisk tilstedeværelse og rogerianske/humanistiske grunnholdninger i EFT, samt empatiens rolle EFT (aktivering, regulering, fordypning og øke opplevelse) og ulike former for empatiske intervensjoner vi benytter. Det er et mål at deltakeren i løpet av samlingen skal bli i stand til å differensiere mellom de ulike formene for empati, forstå de grunnleggende Rogerianske betingelsene og bli bedre kjent med betydningen av alliansen i EFT og hvordan denne kan bygges gjennom humanistiske grunnholdninger og prinsipper, og bruk av empati. Vi tar i bruk en forenklet utgave av PECPS-EFT som et verktøy for å observere videoer og for å øke bevissthet om grunnbetingelsene i EFT og hvordan de kan vise seg/komme til uttrykk i den terapeutiske prosessen. I egenarbeidsgruppene tar vi i bruk de ulike empatiske intervensjonene og stolarbeidsintervensjonene lært på forrige samling - selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Det settes også av tid til gjennomgang av PCEPS og introduksjon til hjemmelekse med bruk av PCEPS på egne terapivideoer (observasjonsoppgave).

Tredje samling – Kasusformulering, emosjonelle sår og emosjonell stil
På denne samlingen er hovedfokuset på at deltakeren skal kunne forstå, identifisere og jobbe med å endre emosjonelle kjerneskjema knyttet til temaene identitet og tilknytning. Det blir fokus på hvordan vi bruker kasusformuleringer som en måte å styrke bånd, oppgave og mål i terapiprosjektet bl.a. gjennom at terapeuten viser forståelse og tilbyr meningsfulle oppsummeringer av det hen har oppfattet fra klienten, samt knytter dette sammen med mulige underliggende emosjonelle sår og aktuelle intervensjoner. Deltakerne vil få en innføring i observasjon av klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil, hvordan emosjonelle sår kan vise seg både gjennom emosjonell stil og andre tegn/markører og hvordan vi kan bruke disse observasjonene både som en del av den felles kasusformuleringsprosessen og som guide i valg av intervensjoner. Det vies også oppmerksomhet til hvordan slike observasjoner kan settes ord til på en måte som gir mening for klienten og som bevarer en rolle og holdning hos terapeuten som “ikke-ekspert". Temaet alliansebrudd vil også bli kort introdusert og diskutert knyttet til klienters emosjonelle sår og emosjonelle stil og måter de kan påvirke terapeuten. En dypere og mer utbrodert gjennomgang av allianserbudd og terapeutprosesser kommer igjen på modul 3. Som en del av samlingens hovedtema repeterer og fordyper vi også deltakernes kunnskap om og erfaring med de emosjonelle prosessene i intervensjonene selvkritisk splitt og uoppgjorte forhold. Kandidatene skal i den sammenheng også få en innføring i intervensjonen lindring av selvet knyttet til markøren intens sårbarhet, svært lav kapasitet for selvomsorg (f.eks representert som selvforakt) og/eller generelle vansker med å gå inn i/slippe til sårbarhet (f.eks i form av avkobling eller redsel, over- og underregulering).

Egenerfaring
Egenerfaring er integrert i samlingene. I Emosjonsfokusert terapi følger man en prosess som i stor grad utspiller seg gjennom non-verbale og indirekte signaler. Dette er ferdigheter som er krevende å lære og opplæringen i EFT innebærer at deltakerne bringer med seg sine emosjonelle smerter og erfaringer for å gi realistisk trening. Dette har til hensikt å gi kandidaten en mulighet til å oppleve de endringsprosessene som kandidaten senere skal hjelpe sine pasienter gjennom. Egenerfaringen skjer i grupper på maks 8 personer. Én deltaker er pasient, én terapeut og resten er observatører. Man rullerer på å øve i de ulike rollene. I etterkant av hver gruppe foregår en debrifingsprosess og en felles diskusjon av særlig nyttige læringspunkter.

Utdanningen er godkjent av Norsk Psykologforening som 72 timer vedlikeholdsaktivitet for spesialister.


Det er dessverre ikke anledning til å reservere plass på utdanningen.

Faktura og betalingsvilkår
Vennligst merk at fakturamottakeren ikke kan endres etter påmelding, og faktura må betales av den oppførte mottakeren.
Dersom fakturamottaker som oppgis ved påmelding ikke er korrekt, kan du risikere å miste plassen din på kurset.
Faktura sendes ut tidligst seks måneder før kursstart. For påmeldinger nærmere kursstart vil faktura sendes automatisk etter registrering.
Dersom du ønsker å dele opp fakturaen per samling, kan du oppgi dette i kommentarfeltet ved påmelding. Faktura for 2. og 3. samling vil bli sendt ut omtrent én måned før hver samling.
Faktura må være betalt før oppstart av den aktuelle samlingen. Det påløper et fakturagebyr på 89,- per faktura.

Viktig: Påmelding er bindende.

Frister og avmelding
Påmeldingsfrist er fredag 18. september 2026 og påmelding er bindende.

Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:
Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Hele kursavgiften blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Fravær
Fraværsgrensen på denne videreutdanningen er 20%, er du borte mer en totalt 20% vil du ikke få videreutdanningen godkjent.
Det er kun fravær med sykemelding, rettsinnkalling eller militærtjeneste (eks. repetisjonsøvelse) som aksepteres som gyldig fravær. Ved ugyldig fravær, det vil si fravær uten sykemelding, vil kursdeltakeren måtte betale for de dagene fraværet gjelder.
Ved gyldig fravær, vil vi være behjelpelig med å finne en ny samling hvor kursdeltakeren kan ta igjen temaet de mangler for å få utdanningen godkjent, dersom fraværet overstiger 20%. Ved ugyldig fravær vil det komme en kostnad dersom kursdeltakeren ønsker å ta en samling/tema på nytt. Dette gjelder den 1-årige videreutdanningen i EFT.

Fravær ved fødselspermisjon/foreldrepermisjon:

Faglig sett og med tanke på trygghet i det personlige arbeidet anbefaler vi deltakere å følge det oppsatte forløpet i utdanningen. Derfor vil vi anbefale de som på forhånd vet at de skal ut i permisjon om å utsette oppstart.

Spørsmål om fravær tas opp skriftlig med kursavdelingen via e-post: kurs@ipr.no.

Påmelding her

Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til : kurs@ipr.no

Vi tar med forbehold om endringer i programmet grunnet uforutsette forhold.
Videreutdanningen avholdes med forbehold om nok påmeldte deltakere.

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:


“EFT føles som å komme hjem etter å ha vært innom flere ulike terapeutiske retninger. Foreleserne er gode eksempler på grunnholdningen i EFT; åpne, varme, empatiske og ikke-dømmende, - samtidig som deres kunnskap og kompetanse gir noe å strekke seg etter.”

“Grundig og forståelig innføring i EFT som metode. Kursholdere opplevdes kunnskapsrike og fleksible i sin fremstilling av teori, og kunne vise frem i praksis hvordan modellen kan anvendes i praksis. Det ble en trygg atmosfære som gjorde det lettere å by på seg selv i rollespill, både som pasient og terapeut.”

“I denne etterutdanningen har du anledning til å vokse som terapeut og menneske. Og kanskje får du grått noen viktige tårer.”

“Videreutdanningen god faglig innføring, samtidig som det er praksisnært og gir gode forutsetninger for å kunne bruke det i videre arbeid.”

“Selv uten bakgrunn som klinisk psykolog opplever jeg IPR sitt kurs som tilgjengelig og svært nyttig. Det er god blanding av praktiske øvelser og gode leksjoner. Kurset har gitt meg tryggheten jeg trengte for å bruke emosjonsfokuserte metoder i praksis”

“Utrolig kunnskapsrike og dyktige kursholdere. De har en fantastisk formidlingsevne som gjør det interessant. Det er urolig interessant å lære EFT. Det er utrolig nyttig og jeg erfarer det gir god effekt.”

“Anbefaler kurset på det sterkeste"

“Motiverende opplevelsesbasert undervisning med mye øving og godt faglig fellesskap”

“EFT-utdanningen gir meg så mange verktøy og trygghet i rollen som terapeut!”

“Svært lærerikt og emosjonelt aktiverende - lærte masse både faglig og personlig.”

“En solid innføring i grunnprinsipper og hovedintervensjoner i EFT, med praktiske eksempler og egen øving i grupper. Høy kvalitet i faglighet og formidling hos forelesere. Anbefales for terapeuter.”

I mitt arbeid er det mange og sterke følelser involvert. Jeg ser frem til å kunne tilby mine klienter EFT, og jeg har tro på at det kommer til å gjøre en stor forskjell!