EFST introduksjonswebinar Nadia Ansar

Online Introduksjonskurs i Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST) - 10. desember 2024

Online

På dette webinaret får du en introduksjon i EFST. Dette er en metode hvor foreldrene mottar veiledning, slik at de kan hjelpe sine barn og unge med deres psykiske vansker. Kurset vil gi deg kjennskap til metoden, hvordan vi jobber med foreldrene og sentrale intervensjoner med videoeksempler.

Booking

Kurset passer for alle som jobber med barn, foreldre og foreldreveiledning, eller som bare er nysgjerrige på hva EFST er.

Dette er en introduksjon til en ny evidensbasert foreldreveiledningsmetode – emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre (EFST). Metoden innebærer en helt ny måte å tenke rundt barns psykiske vansker på, som vi håper vil være nyttig for alle som jobber med barn, ungdom og unge voksne. Vårt håp er å gjøre jobben din enklere, mer motiverende, mer håpefull og mer meningsfull, slik at du kan hjelpe omsorgspersoner til å bli i stand til å hjelpe barn som strever, og at barna ikke trenger å gå i terapi for sine psykiske vansker eller atferdsvansker. I kraft av det emosjonelle båndet mellom barn og foreldre vil selv et klønete forsøk fra foreldrene på å møte barnet på en ny måte kunne ha en større effekt enn selv den mest perfekte terapeutiske intervensjon fra en behandler. Selv en liten endring hos foreldre kan gjøre stor forskjell i en relasjon eller situasjon som har låst seg. Og vi tror at foreldrene både vil og kan hjelpe barna sine når de strever, hvis foreldrene får hjelp til å håndtere egne følelser som kommer i veien. Når foreldre blir sinte, er slitne, føler seg ubrukelige, er redde eller fortvilte, blir det ekstra utfordrende å være en god forelder.

EFST kan gis i form av både foreldreveiledning, foreldrekurs og gruppeveiledning, også i online format.

Vi ønsker at du som behandler og hjelper skal bli bedre i stand til å styrke foreldres emosjonelle omsorgskompetanse ved å:

1. Gi foreldrene opplevelsesbasert kunnskap og ferdigheter til å hjelpe egne barn

2. Hjelpe foreldrene til å identifisere, forstå og bekrefte barnets vanskelige følelser og møte barnets emosjonelle behov

3. Hjelpe foreldrene til å bli seg bevisst når de motiveres mer til å unngå egne ubehagelige følelser fremfor å gjøre det de vet er best for barnet, så de i større grad kan velge å følge motivasjonen til å hjelpe barnet

4. Hjelpe foreldre til å sette gode grenser for seg selv og barnet

5. Hjelpe foreldre til å ta radikalt ansvar for foreldre–barn-relasjonen, og reparere nye og gamle relasjonelle sår, som avvisning, kritikk og skremming

EFST har røtter i både emosjonsfokusert terapi for individer, emosjonsfokusert parterapi, familiearbeidet til Gottman, motiverende intervju og The New Maudsley model.

Praktisk informasjon

Dato:
10. desember 2024
Tidspunkt:
09.00-12.00
Pris: 1050,- (525,- for student, 735,- for NIEFT-medlem)
Foredragsholder: Nadia Ansar

Viktig informasjon
Lenke til webinaret blir sendt ut 1 time før webinaret starter. For å se webinaret må du være påmeldt. Påmelding er bindende.

Kurset er godkjent som 3 timers vedlikeholdsaktivitet for psykologspesialister hos NPF.
NB! For å få webinaret godkjent som vedlikeholdsaktivitet, og motta kursbevis, må du delta live med fullt navn (for- og etternavn) og kamera på.

Deltakerne er selv ansvarlig for å sjekke at kamera, lyd og bilde fungerer i forkant av webinarene. Logg derfor på i god tid før webinaret starter. Du kan sjekke at kamera og lyd virker når du oppholder deg i venterommet før webinaret starter.
Det er ikke alle arbeidsplasser som støtter Zoom. Deltar du på webinaret på din arbeidsplass må du derfor selv sjekke om dere har tilgang til Zoom.

Opptak
Det vil bli gjort opptak av webinaret, som vil bli sendt til alle som er påmeldt. Dette opptaket er tilgjengelig i én uke etter webinaret.
Det betyr at du fortsatt kan melde deg på og se opptaket hvis du ikke er tilgjengelig på det aktuelle tidspunktet.
Husk at for å motta kursbevis må du se webinaret live med fullt navn (for- og etternavn) og kamera på.


Påmelding her

Tilbakemeldinger fra tidligere webinar:


“Kurset var veldig nyttig og spennende. Kursholder formidler temaet på en forståelig og naturlig måte.”

"Kurset ga en god og lettfattelig innføring i hva EFST er og hvordan det brukes for å støtte og hjelpe foreldre. Relevante og gode eksempler fra klinikk gjør kurset umiddelbart relevant for de som skal jobbe med foreldre og barn."

Som familieveileder for gravide og foreldre til barn fra 0-16, er EFST noe som ligger i bakgrunnen og utgjør ofte en kjerne i mye av foreldreveiledningsarbeidet jeg utfører. Denne "kjernen" ble styrket etter dette webinaret, og jeg står stødigere i teori og kompetanse i dette opplever jeg.”

“Praktisk og nyttig for alle som jobber med barn/ unge og deres familier.”

“Et kurs alle som jobber med barn bør ta.”


Obs! Vi har 24 timer angrerett på alle våre kurs. Avmeldingsregler utover dette er:

Avmelding 6-12 mnd. før kursstart: Kursavgift blir refundert
Avmelding 3-6 mnd. før kursstart: Halve kursavgiften krediteres
Avmelding 0-3 mnd. før kursstart: Kursavgift vil ikke bli kreditert

Påmelding er bindene.

Har du spørsmål angående kurs?
Se Ofte stilte spørsmål om kurs
eller send en e-post til : Kurs@ipr.no

Vi tar med forbehold om endringer vedrørende dato og kursholder grunnet uforutsette hendelser.
Webinaret vil bli avholdt med forbehold om nok påmeldte deltakere.